Microsoft en Nokia stoppen miljoenen in apps Windows Phone

Door: Elmar Rekers | 26 maart 2012 12:13

Apps & Software

Nokia en Microsoft investeren samen achttien miljoen euro in een zogenoemde AppCampus. Met dit studieprogramma van de Finse Aalto Universiteit hopen ze meer apps naar Windows Phone te krijgen.

Microsoft en Nokia stoppen beide negen miljoen euro in het project. Met dit studieprogramma verwachten ze creatieve appmakers "van over de hele wereld" naar Finland te lokken, om het aantal beschikbare apps voor Windows Phone en Symbian te vergroten.

Hoewel er inmiddels bijna zeventigduizend apps beschikbaar zijn in de Windows Marketplace, loopt het mobiele platform nog ver achter op Android en iOS. Voor deze systemen van Google en Apple zijn vele honderdduizenden applicaties beschikbaar. Ontwikkelaars bouwen doorgaans eerst een app voor Android en iOS, om vervolgens te inventariseren of een Windows Phone-versie de moeite waard is.

Startups

Uit een recent onderzoek van IDC blijkt dat slechts 37 procent van de ontwikkelaars overweegt om voor Windows Phone te ontwikkelen. Voor iOS en Android is respectievelijk 89 en 79 procent van de ontwikkelaars bereid een applicatie te bouwen. Middels de AppCampus hopen Microsoft en Nokia dus zelf nieuwe startups te lanceren die voor hun platform gaan programmeren.

Het studieprogramma zal in mei van start gaan.

0 Reactie(s) op: Microsoft en Nokia stoppen miljoenen in apps Windows Phone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.