Microsoft heeft een programma ontwikkeld om veel voorkomende problemen mee op te lossen. Microsoft Fix it Center onderzoekt uw computer en toont mogelijke problemen aan, die u daarna eenvoudig verhelpt.

1. Installatie

De website Microsoft Fix It is bedoeld om computerproblemen te tackelen. Surf naar Microsoft en kies een categorie, bijvoorbeeld Windows Media Player of Windows. Vervolgens krijgt u uitgebreide informatie over veel voorkomende problemen en de acties waarmee ze kunnen worden opgelost. Het programma Microsoft Fix It Center automatiseert de aanpak van problemen. Fix It Center is Engelstalig, maar een Nederlandse versie is in de maak. Surf naar Fixitcenter en haal het programma binnen via de knop Try it now. Tijdens de installatie krijgt u de optie om het programma te personaliseren. Daarna wordt gekeken naar de configuratie van uw computer. Zodra deze analyse is afgerond, kunt u zogenaamde ‘trouble shooters’ installeren. Dit zijn ‘probleemoplossers’ die van toepassing zijn op uw computer. Ook is het mogelijk om een account aan te maken, maar de dienst is prima zonder registratie te gebruiken.

© PXimport

Microsoft Fix It Center analyseert uw computer en installeert ‘probleemoplossers’.

2. Onderzoek

Start Microsoft Fix It Center via de snelkoppeling op uw bureaublad. Er verschijnt een lijst met Windows-onderdelen die mogelijk problemen veroorzaken, zoals Aero, de internetverbinding (Internet Connection), het beeldscherm (Display quality) en randapparatuur (Hardware and devices). Achter ieder onderdeel vindt u de knop Uitvoeren (Run). Klik hierop om het specifieke onderdeel te onderzoeken, bijvoorbeeld Display quality als u problemen hebt met de beeldscherminstellingen. Microsoft Fix It Center vraagt voor gebruik van de probleemoplosser of u de laatste versie via internet wilt bijwerken. Dit is aan te raden, omdat u zo altijd de meest recente oplossingen krijgt aangedragen. Het programma biedt verder de mogelijkheid om gedetecteerde problemen automatisch op te lossen. Als u liever meer controle hebt over de aanpassingen, dan kiest u voor Detect problems and let me select the fixes to apply.

© PXimport

Klik op Run achter een probleemcategorie naar keuze, en laat Microsoft Fix It Center uw systeem onderzoeken.

3. Oplossingen

De gedetecteerde problemen verschijnen nu in beeld. Microsoft Fix It Center biedt opties om ze op te lossen. Ook krijgt u de mogelijkheid om Microsoft te laten weten of een oplossing heeft geholpen. Na de controle van een onderdeel keert u terug naar het hoofdscherm van Microsoft Fix It Center. Hierin staat nu in de kolom Last run de datum waarop u de controle hebt uitgevoerd. Klik op Details om het logbestand van de controle te bekijken. Op naar het volgende onderdeel! Fix It Center is uiteraard geen wonderprogramma waarmee u alle computerproblemen te lijf kunt, maar het is zeker een stap in de goede richting waarmee veel voorkomende problemen worden opgelost. Zoals bij alle hulpprogramma’s geldt ook hier: gebruik het met beleid om storingen te voorkomen. Als u geen problemen hebt, hoeft er niets te worden opgelost. Door Fix It Center niet nodeloos te gebruiken, voorkomt u dat er nieuwe storingen ontstaan omdat er instellingen worden aangepast.

© PXimport

Klik op Details en bekijk het logbestand met betrekking tot de opgeloste computerproblemen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten