Microsoft geeft Release Preview Windows 8 vrij

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 01 juni 2012 10:30

Apps & Software

Microsoft heeft de Release Preview van Windows 8 gelanceerd. Gebruikers krijgen hiermee het laatste voorproefje op Windows 8 voorgeschoteld, voordat het nieuwe besturingssysteem officieel beschikbaar komt.

Microsoft zegt in de Release Preview een groot aantal verbeteringen te hebben doorgevoerd. Zo zou het systeem beter omspringen met meerdere aangesloten monitors, is het startscherm te personaliseren en zijn er nieuwe apps beschikbaar. Microsoft claimt dat er ook verbeterde versies beschikbaar zijn van de apps voor e-mail, foto's en contacten.

Verder moet het vinden en downloaden van applicaties uit de Windows Store gemakkelijker verlopen, is Flash geïntegreerd in Internet Explorer 10 en zijn er nieuwe Family Safety-functies te gebruiken. De Release Preview van Windows 8 is volgens Microsoft 'feature complete'. Dit betekent dat er in de laatste ontwikkelmaanden geen nieuwe functies meer aan het OS worden toegevoegd.

Windows Upgrade-programma

Eerder konden nieuwsgierige Windows-gebruikers al aan de slag met de Consumer Preview. Wanneer de definitieve versie van Windows 8 op de markt komt is nog niet bekend. Verwacht wordt dat Microsoft het OS eind dit jaar lanceert. Wel bevestigt Microsoft vrijdag dat er op 2 juni gestart wordt met het Windows Upgrade-programma. Consumenten die vanaf die datum een Windows 7 pc aanschaffen kunnen later voor 14,99 euro upgraden naar Windows 8.

0 Reactie(s) op: Microsoft geeft Release Preview Windows 8 vrij

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.