Microsoft geeft Skype, Xbox en Bing nieuwe stijl

Door: Jasper Bakker | 29 april 2013 13:43

Apps & Software

Microsoft werkt aan een nieuwe stijl voor zijn producten Skype, Yammer, Bing en Xbox. Dit volgt op de nieuwe, op elkaar aansluitende logo's voor het bedrijf zelf en voor hoofdproducten Windows en Office.

De softwaremaker stelde vorige zomer bij de presentatie van zijn nieuwe bedrijfslogo al dat het zijn huisstijl bedrijfsbreed opfrist. Nu komen er berichten naar buiten dat 'de looks' van enkele andere Microsoft-producten op de schop gaan. Dit betreft de overgenomen p2p-communicatiesoftware Skype, het overgenomen zakelijke sociale netwerk Yammer, de zelfontwikkelde zoekmachine Bing en de zelfontworpen gameconsole Xbox.

Concept in ontwikkeling

De nieuwe stijl en logo's zijn nog niet definitief, maar Microsoft toonde de concepten al wel openlijk. Dat gebeurde op een design event in Noorwegen door algemeen directeur Albert Shum van de Windows Phone-ontwerpstudio en creatief directeur Todd Simmons van brand consultancy Wolff Olins. De twee hielden daar een presentatie over de makeover van Microsofts stijl, meldt techblog The Verge.

[youtube]sMQIY43ccYA[/youtube]

Simmons toonde bovenstaande video waarin een nieuw Bing-logo in beeld komt. Dit is een ouder concept, maar het komt ook naar voren in een tweede video waarin het uiterlijk van andere Microsoft-producten herzien is. "Andere brands gaan mee", zegt de creatief directeur in zijn presentatie. "Bing, Skype, Yammer, Xbox .. alles is in ontwikkeling." Sportmerk Nike is een voorname inspiratie voor het designwerk, vertelt Simmons in de presentatie.

[youtube]2eFvUwDNXOU[/youtube]

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Microsoft geeft Skype, Xbox en Bing nieuwe stijl

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.