Microsoft gooit ook Surface Pro in uitverkoop

Door: Jasper Bakker | 05 augustus 2013 15:20

Apps & Software

Nadat Microsoft eerder al de prijs van de Surface RT drastisch verlaagde, gaat nu ook de Surface Pro in de uitverkoop. Het gaat volgens Microsoft echter wel om een tijdelijke actie, waarbij de prijs gedurende de rest van deze maand met 100 dollar wordt verlaagd.

De twee modellen Pro-tablet zijn sinds gisteren elk 100 dollar goedkoper in de Verenigde Staten en Canada. Ook gebruikers in China, Hong Kong en Taiwan krijgen kortingen, weet Webwerelds Amerikaanse zustersite Computerworld.com te melden. Het is nog niet bekend of Nederland in aanmerking komt voor prijsverlaging van de Microsoft-tablet met Intel-processor, die net twee maanden uit is in Nederland. Webwereld heeft vragen uitgezet bij Microsoft.

Zolang de voorraad strekt

De fabrikant voert deze prijsverlaging door om zijn voorraden kwijt te raken. De aanbieding geldt dan ook tot 29 augustus en "zolang de voorraad strekt", aldus de Amerikaanse bestelpagina. Het topmodel met een SSD (solid-state drive) van 128 gigabyte kost nu 899 dollar, wat neerkomt op ruim 675 euro. In Nederland kost die Surface Pro 986 euro (inclusief BTW).

Volgens recente geruchten wordt de prijsverlaging doorgevoerd in de aanloop naar binnenkort aan te kondigen nieuwe modellen, die mogelijk de energiezuinige Haswell-processors van Intel gebruiken. De huidige uitvoering van de Surface Pro gebruikt Intels Core i5 die is gebaseerd op de Ivy Bridge-core.

Modellen met Haswell-chips?

De nieuwere Haswell-chips bieden betere grafische prestaties én zijn flink energiezuiniger, wat de accuduur van mobiele apparaten flink opkrikt. De aankomende Windows 8.1-update (codenaam Windows Blue) haakt hier op aan. Microsofts tablet met Intel-chip is door reviewers bekritiseerd voor onder meer de tegenvallende batterijduur: het haalt zo'n 4 uur op één volle accu. De RT-variant met quadcore ARM-processor van Nvidia haalt zo'n 7 uur.

Laatstgenoemde is net voor de zomer al in de uitverkoop gegaan, ook in Nederland. Deze korting is groter dan die nu voor de Pro geldt. Formeel is het RT-aanbod bedoeld voor scholen en universiteiten, maar de prijsverlaging geldt ook voor gewone consumenten.

Overtollige voorraden

Microsoft heeft afgelopen maand 900 miljoen dollar afgeschreven op zijn Surface RT. Daarvan zijn er naar verluidt nog 6 miljoen onverkochte exemplaren. De totale omzet die de Windows-maker tot op heden heeft behaald op de RT- én de Pro-tablets bedraagt 853 miljoen. Analisten stellen tegenover Computerworld.com dat Microsoft de verkoop voor beide tablets te optimistisch heeft ingeschat.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Microsoft gooit ook Surface Pro in uitverkoop

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.