Microsoft Image Composite Editor 1.3.5

Door: Robbin Ooijevaar | 20 september 2010 17:21

Apps & Software

Zowel binnenshuis als buiten de deur maakt u met een groothoeklens de mooiste overzichtsfoto’s, maar niet iedereen beschikt over professionele fotoapparatuur. Het programma Microsoft Image Composite Editor is zeer geschikt om achteraf een (extreme) breedbeeldfoto te fabriceren.

Veel camera’s hebben een speciale panoramastand waarmee u op het toestel meerdere foto’s aan elkaar plakt. Zo creëert u een breedbeeldfoto. Deze camerafunctie laat in de praktijk helaas vaak te wensen over. Microsoft Image Composite Editor blinkt juist uit in dit trucje. U hebt meerdere foto’s nodig die elkaar gedeeltelijk overlappen. Neem bijvoorbeeld foto’s van een landschap. Schiet de eerste foto en beweeg de camera ongeveer driekwart van uw kader naar links of naar rechts. Maak de tweede (en derde, vierde, …) foto op dezelfde manier. Dit werkt uiteraard het beste vanaf een statief, maar met de hand lukt het ook. Zet de foto’s op uw computer en Microsoft ICE doet de rest!

Microsoft Image Composite Editor plakt uw foto’s op een slimme manier samen tot één grote afbeelding.

Eenvoudig en snel

Start Microsoft ICE en sleep de foto’s die u wilt samenvoegen naar het programmavenster. De voorbeeldweergave van de samengevoegde afbeeldingen verschijnen direct in beeld. Optioneel kunt u de projectie aanpassen: klik op het kubus-icoontje en verander de instellingen bij Projection. Technische kennis is hiervoor niet vereist, u bekijkt direct het eindresultaat van uw aanpassingen. Tevreden? Bepaal dan nu uw nieuwe kader met het crop-gereedschap. Met Automatic crop past ICE het kader automatisch voor u aan. Onder Export kunt u de afmetingen van het eindresultaat aanpassen. Als u veel foto’s aan elkaar vastmaakt, krijgt u reusachtige fotobestanden, geef bij Width handmatig een breedte op. Standaard wordt de afbeelding opgeslagen als jpg-bestand, bij Format kunt u dit bestandstype aanpassen. Bewaar het eindresultaat met de knop Export to disk.

Microsoft Image Composite Editor 1.3.5

Freeware

Taal Engels

Download 3,21 MB

OS Windows XP/Vista/7

Maker Microsoft

Pluspunten

Eenvoudig te bedienen

Exporteren naar diverse grafische formaten

Geen technische kennis vereist

Minpunten

Alleen Engelstalig

Geen handmatige horizoncorrectie

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Microsoft Image Composite Editor 1.3.5

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.