Microsoft Image Composite Editor 1.4.4

Door: Robbin Ooijevaar | 06 februari 2012 15:07

Apps & Software

Het in elkaar knutselen van een panoramafoto of 360-gradenafbeelding levert altijd veel gedoe op. Sommige camera's hebben deze functie zelf al aan boord, maar het kost veel oefening om er gebruik van te maken en het eindresultaat is vaak teleurstellend. Microsoft ICE (Image Composite Editor) maakt er echter een heel eenvoudige klus van.

Het programma accepteert grote hoeveelheden foto's die op de een of andere manier met elkaar overlappen. Hoe meer foto's er worden gecombineerd, hoe beter het resultaat. Vervolgens rekent Microsoft ICE precies uit hoe de foto's bij elkaar horen en hoe ze zich tot elkaar verhouden. Het eindresultaat is verbluffend. Microsoft ICE is zeer geschikt voor extreme 'groothoeklens'-foto's, panorama's en zelfs 360-gradenfoto's. De eerste stapjes in Microsoft ICE zet u het eenvoudigst door buiten zes foto's te maken die enige overlap met elkaar hebben. Het merk of type camera maakt niet uit (al geeft een spiegelreflexcamera uiteraard een beter resultaat dan een wegwerpcamera). Sleep de afbeeldingen naar Microsoft ICE en de rest gaat vanzelf! Gebruik het crop-gereedschap om het kader van het eindresultaat te bepalen. Met Export to disk bewaart u de brede afbeelding op uw computer en met Publish to web wordt uw creatie op een speciale website geplaatst. Dit laatste heeft als voordeel dat dat u de afbeelding gemakkelijker kunt delen en dat de kijker interactief op uw foto kan klikken.

Image Composite Editor maakt van een grote hoeveelheid foto's één prachtige breedbeeldafbeelding.

Microsoft Image Composite Editor 1.4.4

Freeware

Taal Engels

Download 2,4 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Microsoft Image Composite Editor 1.4.4

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.