Microsoft integreert Skype in maildienst Outlook.com

Door: Jasper Bakker | 20 augustus 2013 11:06

Apps & Software

Microsoft integreert beldienst Skype in zijn gratis webmaildienst Outlook.com. De VS en enkele Europese landen krijgen deze combinatie eerst, uitbreiding naar andere landen zou snel moeten volgen.

Voor Outlook.com hanteert de aanbieder net zoals voor Skype een algemeen Microsoft-cloudaccount. Daarmee is gebruik van de ene dienst gelijk ook mogelijk voor de andere. De twee communicatiediensten worden nu direct gecombineerd doordat Skype wordt geïntegreerd in de webinterface van Outlook.com.

Snel uitrollen in meer landen wereldwijd

Gebruikers hebben daardoor direct toegang tot hun Skype-contactpersonen vanuit de webmail. Het voeren van audio- en videogesprekken, maar ook chatconversaties, zijn dan mogelijk. Deze integratie is nu doorgevoerd in de Verenigde Staten, Canada, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk en Brazilië.

Andere landen zijn "in de nabije toekomst" aan de beurt, laat Microsoft weten in een blogbericht. "Wij geloven dat je e-mail moet werken met andere dingen die je al gebruikt. Outlook.com verbindt zich al met je Facebook-, Skype- en Google-vrienden." De webmail van Microsoft haakt ook al aan op zakelijk sociaal netwerk LinkedIn en microblogdienst Twitter.

Communicatievormen versterken

Nu komt daar de optie bij om Skype-videogesprekken te voeren vanuit Outlook.com. Microsoft merkt op dat uit onderzoek blijkt dat veel mailconversaties "vaak of soms" leiden tot een follow-up telefoon- of videogesprek, "of een andere vorm van communicatie". De integratie van Skype in Outlook.com moet voortzetten en uitbreiden van contact makkelijker maken.

Skypen via de browser, op Outloook.com:

Bron: Webwereld.

0 Reactie(s) op: Microsoft integreert Skype in maildienst Outlook.com

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.