Microsoft is klaar met Windows 8, krijgt RTM-status

© PXimport

Microsoft is klaar met Windows 8, krijgt RTM-status

Geplaatst: 2 augustus 2012 - 05:14

Aangepast: 16 november 2022 - 10:12

Elmar Rekers

Microsoft heeft de laatste hand gelegd aan Windows 8 en is gestart met het afgeven van het besturingssysteem aan diens OEM-partners. Windows 8 verschijnt officieel op 26 oktober.

Nu Windows 8 helemaal klaar is, heeft Microsoft deze voorzien van de 'release to manufacturing'-status (RTM). Dat wil zeggen dat de hardwarepartners van Microsoft vanaf nu aan de slag kunnen met de definitieve versie van het OS.

Uit het persbericht dat Microsoft woensdagavond uitstuurde, wordt duidelijk dat ontwikkelaars van applicaties en IT-professionals op 15 augustus de beschikking krijgen over Windows 8. Een dag later zal het OS ook beschikbaar komen voor de zogenoemde Microsoft Partner Network-leden.

Windows 7-pc upgraden

Windows 8 verschijnt dus officieel op 26 oktober. Vanaf die dag zullen ook veel nieuwe laptops, pc's en tablets met het besturingssysteem geleverd worden. Mensen die na 2 juni een Windows 7-pc hebben aangeschaft, krijgen de mogelijkheid om hun systeem voor 15 euro te upgraden naar Windows 8. Wat de winkelprijzen van de verschillende Windows 8-versies gaan worden, is nog altijd niet duidelijk.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten