Microsoft komt met nieuwe bedrijfslicenties Office 365

Door: chris-koenis | 28 februari 2013 10:00

Nieuws

Microsoft voegt drie zakelijke abonnementen toe aan zijn Office 365-aanbod voor kleine, middelgrote en grote bedrijven.

Office 365 komt beschikbaar voor drie verschillende bedrijfsgrootten; Small Business Premium (bedoeld voor het MKB), Midsize Business (voor middelgrote bedrijven) en Pro Plus voor de grootzakelijke markt.

De Office 365-abonnementen kosten bedrijven een bepaald maand- of jaarbedrag per gebruiker of kunnen als bedrijfsplan worden aangeschaft. Microsoft biedt ook een gratis proefabonnement van een maand om bedrijven te laten ruiken aan zijn kantoorsoftware in de cloud. Net als bij zijn Windows Azure-cloudplatform belooft Microsoft 99,9 procent van de tijd uptime.

Extra zakelijke diensten

De zakelijke Office 365-abonnementen bieden overal toegang tot de meest recente versies van Microsofts kantoorapplicaties. Het totale aanbod bestaat uit Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Acces, Publisher, OneNote en Lync. In de Microsoft-cloud komen daar diensten als gezamenlijk e-mail, HD-videovergaderingen en publieke websites bij. Documenten kunnen in de cloud geopend en gedeeld worden met behulp van Office Web Apps.

Sinds de introductie van Office 2013 eind januari biedt Microsoft zijn kantoorsoftwarepakket in abonnementsvorm. In het nieuwe betaalmodel zijn traditionele licenties voor losse installatie duurder geworden, terwijl het bedrijf betaalde abonnementen in combinatie met clouddiensten aanbiedt.

'Snelle groei'

Microsoft introduceerde zijn clouddienst Office 365 medio 2011. Volgens de softwaregigant slaat de dienst sindsdien goed aan bij gebruikers. De softwarereus omschrijft het in de aankondiging zelf als een van de snelst groeiende activiteiten in de geschiedenis van Microsoft.

Eén op de vijf zakelijke klanten hebben inmiddels een betaalde service, tegenover één op zeven vorig jaar, schrijft het zonder exacte cijfers te noemen in de aankondiging.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Microsoft komt met nieuwe bedrijfslicenties Office 365

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.