Microsoft kondigt Windows 8.1 aan

Door: Robin Smit | 26 juni 2013 19:23

Apps & Software

Na maanden van geruchten heeft Microsoft vanavond de nieuwste versie van Windows aangekondigd, Windows 8.1. Het betreft hier geen volledig nieuwe versie, maar volgens Microsoft hebben we hier te maken met een verfijning van Windows 8. Onderstaand vind je de belangrijkste nieuwe functies.

Desktop

Volgens Steve Ballmer was er veel vraag naar het dichter bij elkaar brengen van Windows 7 en Windows 8. Zo ervoeren veel gebruikers de overstap naar de Modern UI te groot. Om deze gebruikers tegemoet te komen heeft Microsoft onder andere besloten de start-knop terug te brengen naar Windows 8. Er is echter wel een verschil met de startknop zoals we die kennen van Windows 7. Zo zal de startknop in Windows 8.1 je niet naar het traditionele startmenu brengen, maar naar de Modern UI interface zoals we die kennen van Windows 8. Ook wordt het mogelijk om Windows 8.1 op te starten naar het bureaublad.

Kleinere tablets

Een andere nieuwe toevoeging aan Windows 8.1 is dat het besturingssysteem vanaf nu ook kan worden gebruikt op kleinere tablets. Zo waren Windows 8 tablets niet kleiner dan 10 inch, maar de nieuwste versie opent de deur naar tablets ter grootte van bijvoorbeeld de iPad Mini of de Google Nexus 7. Tijdens de conferentie werd dit gedemonstreerd op een 8 inch tablet van Acer waarop duidelijk te zien was dat Microsoft de interface van Windows 8.1 heeft aangepast voor deze kleinere tablets.

Bing

Ook met Bing wil Microsoft duidelijk een nieuwe weg in slaan. Zo is er een nieuw venster ontworpen voor zoekresultaten in Windows 8.1. Op dit scherm worden de zoekresultaten aangepast aan de opdracht. Tijdens de persconferentie werd dit gedomstreerd aan de hand van een zoekopdracht naar San Francisco. In plaats van de traditionele zoekresultaten werden hier nu op een mooie manier foto’s, het weerbericht en interessante locaties getoond. Volgens Microsoft ontwikkelt Bing zo voor elke zoekopdracht een speciale app die hierop aansluit.

Apps

Microsoft meldt verder dat alle standaard apps in Windows 8.1 nieuw of aangepast zijn. We kregen hier vernieuwde versies van Xbox Music en Powerpoint te zien. Ook zouden alle apps in Windows 8.1 sneller draaien door optimalisatie van het besturingssysteem. Deze optimalisatie heeft niet alleen effect op standaard apps, maar ook in grote mate op games.

0 Reactie(s) op: Microsoft kondigt Windows 8.1 aan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.