Microsoft koppelt Office aan cloudopslag

Door: Jasper Bakker | 30 november 2011 12:13

Apps & Software

Microsoft herziet zijn cloudopslagdienst SkyDrive voor een hechtere aansluiting op Office. Daarbij belooft het bestandsbeheer via elke browser.

Met de vernieuwde SkyDrive wordt het ook simpeler om specifieke bestanden te delen. Dat kan voortaan direct vanuit een Office Web App (de online-uitvoering van pc-pakket Office). Verder hebben gebruikers die een uitnodiging voor een gedeeld document krijgen niet langer een eigen account (Live ID) nodig voor Microsofts clouddiensten.

Duidelijker delen

SkyDrive krijgt ook een duidelijke overzichtsmap waarin alle documenten worden getoond die zijn gedeeld met de gebruiker. Google heeft zo'n optie al lang in zijn online-kantoorpakket Google Docs. Microsoft voorziet zijn cloudopslagdienst verder van een knop om documenten en foto's met één muisklik te kunnen delen op de sociale netwerken LinkedIn en Facebook.

Naast de verbeteringen voor het delen van content, voert Microsoft wijzigingen door voor het beheer van bestanden in zijn cloud. Standaardopties in de Windows Verkenner duiken nu ook op in SkyDrive. Dit zijn bijvoorbeeld het selecteren van meerdere bestanden tegelijk om die te wissen, downloaden of verplaatsen. Ook het aanmaken en hernoemen van bestanden en folders is vereenvoudigd, net zoals het uploaden.

Html5

SkyDrive gebruikt hiervoor html5, waardoor de nieuwe functies moeten werken op elke moderne webbrowser.

De Windows-producent wil van simpelweg bestandsopslag in de cloud overgaan naar data-opslag voor gebruik op uiteenlopende moderne apparaten. Daar moeten pc-applicaties, mobiele apps en andere clouddiensten dan ook weer op aanhaken. Microsoft onthult binnenkort meer veranderingen voor SkyDrive.

500 miljoen gebruikers

Het bedrijf zet zijn online-opslag neer als clouddienst met 500 miljoen gebruikers, doordat het dat heeft gekoppeld aan zijn veelgebruikte e-maildienst Hotmail. Attachments worden sinds kort niet langer meegestuurd, maar automatisch opgeslagen op SkyDrive. Foto's en documenten worden dan wel in de mail weergegeven, maar staan dus in de Microsoft-cloud.

Tot op heden zijn er 300 miljoen Office-documenten geüpload naar SkyDrive, laat Coen Nijkrake van Microsoft Nederland weten aan Webwereld. Wat gebruik van SkyDrive op zichzelf betreft, telt de aanbieder 17 miljoen uploaders per maand. Gebruikers van Microsofts smartphoneplatform Windows Phone uploaden per maand gemiddeld 120 foto's naar SkyDrive.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Microsoft koppelt Office aan cloudopslag

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.