Microsoft lanceert Spotify-concurrent Xbox Music

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 15 oktober 2012 10:34

Apps & Software

Microsoft zal dinsdag zijn muziekdienst Xbox Music lanceren. De streaming service komt eerst beschikbaar voor de Xbox 360, waarna deze ook in Windows 8 en Windows Phone 8 te vinden zal zijn.

Microsoft brengt Xbox Music dinsdag dus als eerste naar de Xbox 360. Verwacht wordt dat dit gepaard gaat met de grote najaarsupdate voor de gameconsole. Vanaf 26 oktober zal Xbox Music ook standaard aanwezig zijn in Windows 8, en ook Windows Phone 8 krijgt de app meegeleverd. Gebruikers van Windows 7 en Windows Phone 7 zullen verstoken blijven van de muziekdienst.

30 miljoen nummers

Microsoft laat weten dat Xbox Music dinsdag beschikbaar komt in 22 landen. Welke landen dit zijn is nog niet bekend, maar verwacht wordt dat ook Nederlandse Xbox 360-bezitters de app direct kunnen downloaden. Met Xbox Music kunnen zo'n 30 miljoen nummers vanuit de cloud beluisterd worden, zijn online radiozenders beschikbaar en kan men albums aanschaffen en downloaden. Daarnaast zijn er ook tienduizenden muziekvideo's te bekijken.

Net als Spotify biedt ook Xbox Music de optie om gratis naar nummers te luisteren. Hierbij zullen de nummers wel onderbroken worden door reclame. Voor 10 dollar per maand kan men reclamevrij muziek luisteren en zijn afspeellijsten op verschillende smartphones, tablets en pc's toegankelijk. Xbox-bezitters wordt een proefperiode van dertig dagen aangeboden.

0 Reactie(s) op: Microsoft lanceert Spotify-concurrent Xbox Music

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.