Microsoft lanceert Windows 8-bèta op 29 februari

Door: Elmar Rekers Elmar | 09 februari 2012 11:02

Apps & Software

Microsoft zal de zogenoemde Consumer Preview van Windows 8 op 29 februari vrijgeven. Volgens verschillende Amerikaanse media gaat Microsoft de bèta die dag online zetten na de persconferentie op het Mobile World Congress.

Microsoft geeft woensdag 29 februari tussen 13.00 en 15.00 uur een persconferentie op de gadgetbeurs in Barcelona, waarna de Consumer Preview van Windows 8 zal worden vrijgegeven. Microsoft liet eerder al weten dat de bèta eind februari beschikbaar zou komen.

Verwacht wordt dat Microsoft tijdens de presentatie ook meer duidelijkheid zal geven over de lancering van het nieuwe besturingssysteem. Geruchten gaan dat Windows 8 ergens in de herfst van 2012 officieel gelanceerd zal worden naast Windows Phone 8.

Startknop

Enkele dagen geleden verschenen online al enkele screenshots van de Consumer Preview, waaruit duidelijk werd dat Microsoft de traditionele startknop heeft verwijderd. De softwaregigant zou zo meer nadruk willen leggen op de functionaliteit van de Smart Bar, welke overigens ook al beschikbaar is in Windows 7.