Microsoft lokt XP-gebruikers met upgradekorting

Door: jasper-bakker | 09 april 2013 09:27

Nieuws

Microsoft lokt zakelijke gebruikers die nog Windows XP gebruiken met een upgrade-actie, die ook net in Nederland is begonnen. Overstappen naar Windows 8 plus Office 2013 met korting.

Deze kortingsactie is gisteren van start gegaan in de Verenigde Staten. De Nederlandse website hiervoor is net gisteravond live gegaan, laat Microsoft weten aan Webwereld. Klanten die de Professional-uitvoering van Windows XP gebruiken kunnen in aanmerking komen voor de prijsverlaging voor een upgrade. Dit is een korting van 15 procent op de aanschaf van de combinatie Windows 8 Pro met Office 2013 Standard.

Bedrijfsimpact

Over een jaar (nu minus één dag) vervalt namelijk de support voor Windows XP en de 'bijbehorende' Office-versie 2003. "De security- en privacy-implicaties van deze gebeurtenis kunnen significante impact hebben op uw bedrijf, dus als u een van deze producten draait dient u te plannen om spoedig actie te nemen", stelt Microsoft op de Amerikaanse de actiesite voor de upgradekorting.

Het vervallen van de support betekent het einde van updates voor het besturingssysteem en het kantoorpakket. Dat krigt dan ook geen patches meer voor securitygaten. "Zonder kritieke Windows XP security-updates kan uw pc kwetsbaar worden voor schadelijke virussen, spyware en andere kwaadaardige software die uw bedrijfsdata en informatie kan stelen of beschadigen", waarschuwt Microsoft zelf.

Software en hardware van derden

Daarbij luidt de leverancier ook de noodklok voor bescherming door producten van derden. "Antivirussoftware zal dan ook niet in staat zijn u volledig te beschermen zodra Windows XP zelf niet langer ondersteund wordt." Het wegvallen van de support raakt volgens Microsoft ook andere software en hardware van andere producenten, die dan hun eigen producten niet meer ondersteunen op de oude software.

Als voorbeeld noemt het bedrijf de nieuwste versie van zijn eigen applicatiepakket Office. Die software draait alleen op de huidige Windows-versie 8 en zijn voorganger 7. Het oude XP, maar ook het wat modernere Vista staan in de kou. Microsoft legt uit dat Office 2013 op de nieuwste Windows-technieken bouwt en daarom niet op het oude platform draait. Wat webbrowser Internet Explorer betreft, loopt Windows XP inmiddels twee grote releases achter. IE8 is de hoogste versie die het besturingssysteem uit 2001 nog draait.

Mbk-korting

De kortingsactie is in Nederland met terugwerkende kracht geldig vanaf 1 april en loopt tot en met 30 juni dit jaar. Klanten dienen dan de Pro-uitvoering van Windows 8 aan te schaffen tegelijk met de Standard-editie van Office 2013. Die aanschaf moet dan gebeuren via een Open License-licentieovereenkomst van Microsoft, wat kan met of zonder Microsofts zakelijke software-abonnement Software Assurance.

Voor de Amerikaanse actie geldt een maximum van honderd licenties, meldt Webwerelds Amerikaanse zustersite Computerworld.com. Het is nog niet duidelijk of die limiet ook geldt voor Nederlandse klanten. Microsoft laat weten dat deze upgrade-actie wel specifiek is gericht op kleine en middelgrote ondernemingen. Windows XP is naar schatting in het mkb nog goed voor een marktaandeel van 40 procent.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Microsoft lokt XP-gebruikers met upgradekorting

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.