Microsoft neemt SkyDrive onder handen

Door: Joris Peterse Joris Peterse | 15 augustus 2012 16:29

Apps & Software

De cloudopslagdienst SkyDrive wordt door Microsoft onder handen genomen. Qua uiterlijk heeft de dienst inmiddels al die van Windows 8 meegekregen. Binnen enkele weken volgt ook een applicatie voor Android.

In voorbereiding op de komst van Windows 8 neemt Microsoft al zijn online diensten onder handen. Eerder volgde Hotmail, dat de nieuwe naam Outlook.com meekreeg en naast het Windows 8-jasje ook accounts van sociale netwerken integreert. Ook aan SkyDrive is (naast de uiterlijke veranderingen) flink gesleuteld. Zo is de uploadsnelheid omhoog gekrikt, is het makkelijker om uw bestanden te doorzoeken en te sorteren en wordt de opslagdienst klaargestoomd voor Windows 8, waar het een centrale rol op zich moet nemen.

Android

De opvallendste verandering is echter de komst van een app voor Android. Al sinds december 2011 zijn er SkyDrive-apps beschikbaar voor Windows Phone en iOS (iPhone, iPad en iPod Touch). Binnen enkele weken kan ook eindelijk het grootste mobiele besturingssysteem Android aan dit rijtje worden toegevoegd.

Microsoft is de afgelopen maanden al flink aan de slag geweest met SkyDrive. Naast de mobiele apps voor iOS en Windows Phone is er ook een desktopapplicatie voor Windows Vista en Windows 7 uitgebracht en een Windows 8-app. Onlangs verlaagde Microsoft de opslagcapaciteit van 25 GB naar 7 GB voor gratis accounts.

[youtube]DaWw0zLT67E[/youtube]

0 Reactie(s) op: Microsoft neemt SkyDrive onder handen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.