Microsoft: 'Onthulling nieuwe Xbox niet in 2012'

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 16 maart 2012 09:58

Apps & Software

Microsoft zal op de E3 in juni geen nieuwe Xbox-gameconsole aankondigen. Dat bevestigt de fabrikant in een e-mail aan persbureau Bloomberg. "2012 draait bij ons volledig om de Xbox 360", aldus PR-topman David Dennis.

De Xbox 360 zit momenteel in zijn zevende levensjaar, maar dit is volgens Microsoft blijkbaar geen reden om een Xbox 720 aan te kondigen. "We waarderen alle interesse in onze langetermijnplanning, maar we kunnen bevestigen dat er op de E3, of in de nabije toekomst, niet over nieuwe Xbox-hardware wordt gesproken", zegt Dennis.

Xbox Kinect

Hoewel Microsoft claimt dat 2012 het beste jaar ooit wordt voor Xbox 360-gamers, is er naast titels als Halo 4, Fable: The Journey en Forza Horizon nog niet veel bekend over exclusieve spellen voor het platform. Microsoft lijkt dit jaar dan ook vooral in te zetten op de Kinect-besturing voor de Xbox 360 en een breder aanbod van film-, televisie- en muziekdiensten.

"Later dit jaar zullen Xbox-games, muziek en video's ook naar Windows 8 komen, dus dan kunnen mensen hun Xbox-entertainment overal waar ze zijn ervaren", aldus de Microsoft-topman. Analisten zijn van mening dat Microsoft de aankondiging van de nieuwe Xbox zo lang mogelijk wil uitstellen, omdat dit een negatieve invloed zou kunnen hebben op de sterke verkoopcijfers die de goedkope Xbox 360 momenteel realiseert.

PlayStation 4

Aanvankelijk gingen er sterke geruchten rond dat Microsoft in juni de Xbox 720 (of Xbox Loop) zou aankondigen tijdens de E3, om deze console vervolgens in 2013 op de markt te brengen. Nadat eerder ook Sony al liet weten geen PlayStation 4 aan te kondigen, blijkt Microsoft nu eveneens zijn nieuwe console nog even achter te houden.

0 Reactie(s) op: Microsoft: 'Onthulling nieuwe Xbox niet in 2012'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.