Microsoft onthult opvolger Xbox 360 op 21 mei

Door: Elmar Rekers | 25 april 2013 09:26

Nieuws

De langverwachte opvolger van de Xbox 360 zal op 21 mei officieel worden gepresenteerd. Dat maakt fabrikant Microsoft bekend. Het apparaat zal de strijd aangaan met de eerder dit jaar onthulde PlayStation 4.

Microsoft heeft Amerikaanse media deze week een uitnodiging gestuurd voor een Xbox-persconferentie op 21 mei. De presentatie zal plaatsvinden op Microsoft’s Redmond Campus. “A new generation revealed”, staat er bovenaan de uitnodiging te lezen.

Ook Larry Hryb (Major Nelson) van Microsoft heeft op zijn blog gesproken over de opvolger van de Xbox 360. Hij belooft dat de volgende Xbox (codenaam Durango) een nieuwe fase zal inluiden voor “gaming, televisie en entertainment”, waarmee hij dus lijkt te bevestigen dat Microsoft het apparaat in de markt gaat zetten als de centrale media- en entertainment-hub in de huiskamer.

E3-gamebeurs

Met een introductie op 21 mei presenteert Microsoft de derde Xbox nog geen drie weken voor de E3-gamebeurs. Verwacht wordt dan ook dat er vooral wordt gekeken naar de hardware en de mogelijkheden van het apparaat, waarna de E3 in het teken zal staan van de games voor het nieuwe platform.

De persconferentie van Microsoft zal 21 mei vanaf 19.00 uur live te zien zijn via Xbox.com en op de Xbox 360 met Xbox Live.

0 Reactie(s) op: Microsoft onthult opvolger Xbox 360 op 21 mei

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.