Microsoft opent eigen sociale netwerk So.cl

© PXimport

Microsoft opent eigen sociale netwerk So.cl

Geplaatst: 21 mei 2012 - 05:58

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Elmar Rekers

Microsoft heeft maandag de bètaversie van zijn eigen sociale netwerk geopend. So.cl, zoals het netwerk door het leven gaat, kan gekoppeld worden aan een Facebook-account en dient tevens als zoekmachine.

Hoewel So.cl (uitgesproken als 'social') zich momenteel in een testfase bevindt, kan wel iedereen zich aanmelden voor het netwerk. Inloggen kan met zowel een Facebook-account als met Windows Live-gegevens. Het lijkt er echter wel op dat sommige gebruikers vervolgens moeten wachten op een uitnodiging om daadwerkelijk met So.cl aan de slag te kunnen.

Zoeken

In tegenstelling tot Google+ wil Microsoft met So.cl niet de directe confrontatie aangaan met Facebook. In plaats daarvan wordt juist gebruik gemaakt van het grootste sociale netwerk ter wereld. Zo kunnen So.cl-gebruikers bestaande Facebook-vrienden volgen en wordt er een grote nadruk gelegd op de zoekfunctie en de mogelijkheid tot het bijwonen van 'video parties'.

Microsoft laat weten dat So.cl gezien kan worden als een omvangrijke 'sociale zoekmachine'. Er kan namelijk gezocht worden binnen de interessegebieden van de gebruiker en er is te zien welke zoekopdrachten andere leden hebben gebruikt. Hierop kan uiteraard ook gereageerd worden. Voor de interface van So.cl houdt Microsoft vast aan de eerder geïntroduceerde Metro-stijl.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten