Microsoft Photosynth voor iPhone

Door: robbin-ooijevaar | 20 december 2011 16:51

How To

Wie ooit heeft geprobeerd om een panoramafoto te maken, weet dat dit een tijdrovende bezigheid kan zijn. Bezit u een iPhone? Dankzij Microsoft Photosynth voor iPhone wordt het maken van een 360-gradenfoto een fluitje van een cent. Het eindresultaat is verbluffend!

1. Web, iPhone en pc

Bij de panoramafotografie van Microsoft staat Photosynth.net centraal. Photosynth.net geeft het woord 'foto' letterlijk een nieuwe dimensie. De kijker wordt getrakteerd op een 360-gradenfoto die we kennen van Google Streetview, maar dit keer maakt u de foto zelf! Hiervoor is geen technische kennis nodig en u hoeft nauwelijks tijd te investeren: het vervaardigen van de panoramafoto gaat geheel automatisch in de iPhone-app. Hierbij worden foto's niet zomaar aan elkaar geplakt, maar inclusief lenscorrectie en vervormingen van de omgeving samengevoegd. De kijker staat op de plek waar u de foto hebt gemaakt en hij kan om zich heen kijken. Geen iPhone? Probeer dan Windows Image Composite Editor. Hiermee kunt u foto's van uw eigen camera samenvoegen tot een Photosynth.net-panorama.

2. Photosynth op de iPhone

Surf naar Photosynth.net en registreer uzelf via Create an account. Een account is niet nodig om de ­iPhone-app te gebruiken, maar u hebt er wel een nodig om de foto's te kunnen delen, en dat maakt de panorama's nu juist zo leuk! De panorama-afbeelding delen via e-mail is ook mogelijk (zelfs zonder registratie), maar dan kan de ontvanger niet 'rondkijken' in uw foto. De gratis Photosynth-app voor iPhone is te vinden in de App Store. Start de Photosynth-app en tik op een willekeurige plek op het scherm om het maken van uw panorama te laten starten. Het enige waar u op moet letten, is dat u uw telefoon langzaam beweegt. De foto's worden automatisch gemaakt zodra de app een beeldoverlapping constateert. Klik op Finish om uw panoramafoto te bewaren.

De iPhone-app maakt de foto's automatisch en plakt alles netjes aan elkaar.

3. Kijken en publiceren

De app werkt uiterst intuïtief. De beste panorama's maakt u buiten de deur. Beweeg de telefoon zoveel mogelijk om zijn eigen as. U kunt ook naar boven en beneden 'kijken' met de telefoon, om een zo compleet mogelijk eindresultaat te bereiken. Tijdens het aanmaken van de panoramafoto toont de app enkele tips. Lees deze door en experimenteer hiermee. De beste tip is misschien wel om u in te beelden dat u zelf een camerastatief (tripod) bent terwijl u de foto's schiet. Uw panorama's kunt u direct bekijken op de iPhone en erdoorheen bewegen door het scherm te bedienen met uw vingers. Klik op het scherm en kies Share / Photosynth.net om uw panorama op internet te plaatsen. Bezoek Photosynth.net op uw computer en meld u aan om uw panorama's te bekijken, beheren en delen. Dit laatste kan ook direct via de app. Plaats de foto eerst op Photosynth.net voordat u de afbeelding deelt via Facebook of e-mail.

Het eindresultaat belandt op Photosynth.net en geeft de kijker bijna hetzelfde gevoel als Google Streetview.

0 Reactie(s) op: Microsoft Photosynth voor iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.