Microsoft rolt update Xbox 360 uit, startsein voor Xbox Music

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 16 oktober 2012 13:23

Apps & Software

Microsoft is begonnen met het uitrollen van de jaarlijkse najaarsupdate voor de Xbox 360. Naast Internet Explorer en nieuwe personalisatie-opties, betekent de update ook het startsein voor de streaming muziekdienst Xbox Music.

De vernieuwde gebruikersinterface voor de Xbox 360 wordt vanaf dinsdag geleidelijk uitgerold. De update brengt eindelijk Internet Explorer naar de gameconsole van Microsoft, waardoor gebruikers op internet kunnen surfen via de spelconsole.

Ook kunnen gebruikers de interface nu verder personaliseren. Zo zijn de zogenoemde 'live tiles' naar eigen inzicht te rangschikken onder 'My Pins'. "Al uw favoriete content is nu in één venster te vinden, waaronder films, tv programma's, games, websites en apps", aldus Microsoft.

Xbox Music

Verder heeft Microsoft ook de spraakbesturing onder handen genomen, kunnen games van een waardering worden voorzien en moet de algehele navigatie soepeler verlopen. Ook betekent de update het startsein voor Xbox Music, Microsofts eigen streaming muziekdienst die onder meer moet concurreren met iTunes en Spotify.

Met Xbox Music kunnen zo'n 30 miljoen nummers vanuit de cloud beluisterd worden, zijn online radiozenders beschikbaar en kan men albums aanschaffen en downloaden. Daarnaast zijn er ook tienduizenden muziekvideo's te bekijken. Vanaf 26 oktober zal Xbox Music ook standaard aanwezig zijn in Windows 8, en ook Windows Phone 8 krijgt de app meegeleverd.

Gratis muziek luisteren

Net als Spotify biedt ook Xbox Music de optie om gratis naar nummers te luisteren. Hierbij zullen de nummers wel onderbroken worden door reclame. Voor 10 dollar per maand kan men reclamevrij muziek luisteren en zijn afspeellijsten op verschillende smartphones, tablets en pc's toegankelijk. Xbox 360-bezitters wordt een proefperiode van dertig dagen aangeboden. Gebruikers van Windows 7 en Windows Phone 7 zullen verstoken blijven van de muziekdienst.

0 Reactie(s) op: Microsoft rolt update Xbox 360 uit, startsein voor Xbox Music

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.