Microsoft Security Essentials 2.0

Door: Joris Peterse Joris Peterse | 10 maart 2011 14:07

Apps & Software

Naar aanleiding van ons grote security-artikel hebben we ook naar diverse gratis beveiligingsprogramma's gekeken. In dit geval naar Microsoft Security Essentials 2.0. In 2009 kwam Microsoft met de eerste versie van dit gratis antivirusprogramma. Het programma scoorde met degelijke bescherming in een gebruiksvriendelijk jasje. Voor gevorderden waren de configuratiemogelijkheden echter wat beperkt.

In de laatste maand van 2010 werd zonder veel aankondiging de tweede versie van het programma uitgebracht. In feite is er niet veel veranderd. Voor het oog is alleen de interface wat opgepoetst, de functies en mogelijkheden zijn hetzelfde gebleven. De vernieuwing zit vooral onder de motorkap. Zo werkt het programma beter samen met Internet Explorer om virusbesmetting te voorkomen, voorkomt het beter dan voorheen besmettingen via het lokale netwerk en is de scanner ‘heuristisch’ gemaakt, wat inhoudt dat het programma virussen identificeert door te kijken hoe programma’s, scripts, enzovoort zich gedragen.

Nog steeds zijn de instelmogelijkheden wat beperkt en is een installatie pas mogelijk nadat het programma eerst heeft gecheckt of uw Windows-licentie wel legitiem is. De heldere interface is intact gehouden, waardoor iedere Windows-gebruiker ermee overweg kan en er geen paniek gezaaid wordt, mocht er iets gedetecteerd worden.

Het programma oogt helder en rustig.

Goede basisbescherming

Met Microsoft Security Essentials 2.0 en de Windows Firewall hebt u al genoeg basisbescherming in huis om de meeste bedreigingen buiten de deur te houden. Bovendien is de systeembelasting gunstig, waardoor de meeste Windows-systemen het programma aankunnen. Minpuntje is wel dat een volledige systeemscan behoorlijk wat tijd in beslag kan nemen. Security Essentials 2.0 is dankzij de beperkte keuzemogelijkheden en instellingen vooral geschikt voor Windows-gebruikers die minder gevorderd zijn of weinig omkijken willen hebben naar de bescherming van het systeem.

Een systeemscan kan aardig wat tijd in beslag nemen.

Microsoft Security Essentials 2.0

Freeware

Taal Nederlands

Download 9,7 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen 500MHz-processor, 256 MB RAM, 140 MB harde-schijfruimte

Oordeel 7/10

Pluspunten

Lage systeembelasting

Duidelijke interface

Minpunten

Weinig instelmogelijkheden

Systeemscan duurt lang

0 Reactie(s) op: Microsoft Security Essentials 2.0

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.