Microsoft start automatische update SP1 voor Windows 7

Door: Elmar Rekers | 20 maart 2013 10:38

Apps & Software

Microsoft is deze week begonnen met de uitrol van Service Pack 1 voor Windows 7 in de vorm van een automatische update. SP1 is al zo’n twee jaar beschikbaar, maar niet eerder werd de grote update ongemerkt aangeleverd via Windows Update.

Tot op heden moest de Windows 7-gebruiker toestemming geven voor het downloaden en installeren van SP1. Gebruikers die hebben aangegeven dat hun systeem automatisch updates mag installeren, kunnen in de komende dagen Service Pack 1 op hun pc verwachten. Dit uiteraard alleen als de software nog niet eerder is binnengehaald.

Ondersteuning Windows 7

“Windows 7 zonder Service Pack zal vanaf 9 april 2013 niet langer ondersteund worden”, zegt Brandon LeBlanc van Microsoft op het Windows Blog. Volgens de topman van Microsoft zullen alle gebruikers die automatische updates hebben ingeschakeld in de komende weken de grote patch ontvangen, waarmee het besturingssysteem ook in de toekomst goed zou moeten blijven functioneren.

“Om een probleemloze installatie te garanderen, moeten gebruikers er wel even voor zorgen dat er voldoende vrije ruimte is op de harde schijf. Als er schijfruimte moet worden vrijgemaakt, adviseren wij dat te doen met de Disk Cleanup-tool”, aldus LeBlanc. Voor 32-bit-systemen moet er minimaal 750 MB beschikbaar zijn, 64-bit-computers dienen 1 GB vrije ruimte te reserveren.

0 Reactie(s) op: Microsoft start automatische update SP1 voor Windows 7

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.