Microsoft: 'Startknop Windows wordt amper gebruikt'

Door: Elmar Rekers | 28 juni 2012 17:08

Apps & Software

De bekende startknop in Windows wordt volgens Microsoft nog maar amper gebruikt. De softwaregigant laat tegenover PC Pro weten dat dit volgens hen voldoende reden was om de knop uit Windows 8 te slopen.

Het verdwijnen van de startknop uit Windows 8 wist voor flink wat opschudding te zorgen toen dit in februari bekend werd. Microsoft schept in een interview met de Britse website dan ook graag enige duidelijkheid in de zaak. "We namen een zeer duidelijke trend waar in Windows 7", zegt Microsofts program manager Chaitanya Sareen.

"Terwijl we de taakbalk verder evolueerde, zagen we dat er een enorme toename ontstond in de mate waarin mensen applicaties vastpinde op de balk. Daarnaast werd duidelijk dat het gebruik van het startmenu dramatisch inzakte, waardoor we voor deze keuze werden gesteld."

Metro-interface

Sareen meent dat het startmenu voor veel mensen steeds minder noodzakelijk is. Het verwijderen van de bekende knop was volgens hem dan ook een logische beslissing. Microsoft zal gebruikers van Windows 8 aansporen om snelkoppelingen op de taakbalk vast te zetten, gebruik te maken van de Metro-interface of shortcuts op het toetsenbord toe te passen.

Windows 8 staat gepland voor een release later dit jaar. Begin juni gaf Microsoft nog een Release Preview van het OS vrij, waarmee nieuwsgierige gebruikers een voorproefje kunnen krijgen op het nieuwe desktop- en tablet-besturingssysteem. Naast de startknop heeft Microsoft ook de doorzichtige Aero-interface uit Windows 8 verwijderd.

0 Reactie(s) op: Microsoft: 'Startknop Windows wordt amper gebruikt'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.