Microsoft stopt algemene ondersteuning Windows Vista

Door: Elmar Rekers | 10 april 2012 15:50

Nieuws

Microsoft stopt dinsdag met de 'algemene ondersteuning' van het Windows Vista-besturingssysteem. Dat maakt de softwaregigant bekend via zijn website.

Microsoft stapt voor Windows Vista over op de zogenoemde uitgebreide ondersteuning. Hierdoor zullen gebruikers van dit OS niet langer voorzien worden van service packs of nieuwe functies binnen het systeem. Wel blijft het bedrijf Vista voorzien van de nodige beveiligingsupdates.

Microsoft laat weten dat bij de ontwikkeling van nieuwe of verbeterde software geen rekening meer gehouden zal worden met Windows Vista. Dat betekent bijvoorbeeld dat een nieuwe versie van Internet Explorer niet langer geoptimaliseerd is voor het gebruik op het besturingssysteem uit 2007.

Office 2007

Naast Windows Vista stopt Microsoft dinsdag ook met de algemene ondersteuning van Office 2007. Zowel Vista als Office 2007 zullen tot april 2017 nog wel van kleine updates worden voorzien. Microsoft roept gebruikers via de website op om spoedig te upgraden naar Windows 7 en Office 2010 voor "een betere gebruikerservaring".

Microsoft staakte de volledige ondersteuning van Windows XP in 2009. Dit OS, dat in 2001 het levenslicht zag, zal nog tot 2014 van beveiligingsupdates worden voorzien.

0 Reactie(s) op: Microsoft stopt algemene ondersteuning Windows Vista

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.