Microsoft stopt Windows in robots en koffiebekers

Door: rene-schoemaker | 02 april 2014 12:39

Nieuws

Microsoft wil Windows breder gaan inzetten. Zo zal het besturingssysteem in verschillende vormen worden toegepast in robots en allerlei draagbare technologieën. Tot speelgoedberen en koffiebekers aan toe.

Microsoft had vanmorgen een nieuwe website live gezet, Windows on Devices, waarmee het bedrijf aangeeft Windows te brengen naar een hele nieuwe serie apparaten. Dit voorjaar moet een nieuwe software development kit (SDK) verschijnen waarmee ontwikkelaars zich helemaal kunnen uitleven op technologie voor dergelijke wearables.

Windows-piano op Build

Maar het gaat niet alleen om draagbare technologie. Microsoft zal op de ontwikkelaarsconferentie Build, deze week in San Francisco, onder meer een piano tonen met Windows-technologie. In de ontwikkeling van nieuwe met Windows uitgeruste apparaten speelt cloudtechnologie een grote rol, maar ook Galileo van Intel, meldt The Verge. Galileo is de system-on-chip hardware waaraan Intel al enige tijd werkt.

Opvallend is dat na de artikelen van The Verge en Engadget over de nieuwe website en onder meer een aantal video's die Microsoft erover live had gezet op YouTube, deze weer fluks offline zijn gehaald. Mogelijk wilde Microsoft ze pas live zetten bij de opening van Build, maar was een medewerker iets te gretig met het activeren van de website en de films.

Bron: Webwereld.nl

2 Reactie(s) op: Microsoft stopt Windows in robots en koffiebekers

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 2 april 2014 12:58 Anoniem
  Moge we daarvan gespaard blijven, ze hebben het al veel te bont gemaakt tot nu toe.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 3 april 2014 15:51 Oscar
  De oorspronkelijke drie wetten van de robotica (de calviniaanse religie):
  .
  Nulde Wet
  Een robot mag geen schade toebrengen aan de mensheid, of toelaten dat de mensheid schade toegebracht wordt door zijn nalatigheid.
  Gevolg voor de andere wetten:

  Een robot mag een mens geen letsel toebrengen of door niet te handelen toestaan dat een mens letsel oploopt behalve als dit de Nulde Wet zou schenden.
  .
  Een robot moet de bevelen uitvoeren die hem door mensen gegeven worden, behalve als die opdrachten in strijd zijn met de Nulde Wet of de Eerste Wet.
  .
  Een robot moet zijn eigen bestaan beschermen, voor zover die bescherming niet in strijd is met de Nulde, Eerste of Tweede Wet
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.