Microsoft tovert Xbox 360 om tot entertainment center

Door: Elmar Rekers | 04 juni 2012 21:15

Apps & Software

Naast de introductie van nieuwe games, stond Microsofts E3-persconferentie maandag vooral in het teken van nieuwe multimediadiensten. Onder meer Xbox Music, Internet Explorer en Xbox SmartGlass zijn onderweg naar de spelconsole.

Nu de huidige consolegeneratie op zijn einde loopt, lijkt Microsoft zijn Xbox 360 als entertainment center voor het gezin te willen positioneren. Zo deed de softwaregigant onder meer Xbox Music uit de doeken. Een Spotify-achtige dienst voor zowel de Xbox 360 als Windows 8 pc's en tablets en Windows Phone-smartphones.

Verder lijken vooral Amerikanen veel nieuwe tv-diensten en apps te krijgen waarmee live naar sport-evenementen gekeken kan worden. Wel zal later dit jaar wereldwijd Internet Explorer beschikbaar komen voor de Xbox 360. Hierbij zal vooral de stembesturing middels Kinect centraal staan.

SmartGlass

Xbox SmartGlass is een nieuwe dienst waarmee Microsoft claimt alle 'smart'-apparaten in huis met elkaar te kunnen laten communiceren. De dienst beperkt zich overigens niet alleen tot Windows-tablets en Windows Phones. Ook iPhones, iPads en Android-apparaten zullen met SmartGlass aan de slag kunnen.

Wanneer er op de console bijvoorbeeld een film wordt gekeken of een game wordt gespeeld, kan er op een smartphone of tablet automatisch aanvullende informatie getoond worden. Volgens Microsoft zonder dat de gebruiker hier extra handelingen voor hoeft te verrichten. "SmartGlass neemt alle taken voor zijn rekening en stemt zich volledig af op datgene wat u aan het doen bent", aldus Microsoft tijdens de persconferentie in Los Angeles.

Over exacte releasedata van de nieuwe diensten gaf Microsoft maandag nog geen duidelijkheid.

0 Reactie(s) op: Microsoft tovert Xbox 360 om tot entertainment center

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.