Microsoft trekt stekker uit Windows 7 RC

Door: loek-essers | 11 februari 2010 11:41

Nieuws

Microsoft herinnert gebruikers van de Windows 7 Realease Candidate (RC) vóór 1 maart over te stappen op de officiële versie van het besturingssysteem. Dit om het verlies van data te voorkomen.

De licentie voor de 'betaversie' van Windows 7 loopt op op 1 maart af. Na het verstrijken van de deadline wordt de pc van RC-gebruikers elke twee uur uitgezet. Deze cyclus gaat drie maanden door.

Na 1 juli verandert de bureaubladachtergrond automatisch. Er verschijnt dan een bericht waarin wordt gemeld dat er een niet gelicenseerde versie van Windows wordt gebruikt. Tijdens het afsluiten van de pc wordt data niet opgeslagen. Microsoft spoort daarom alle RC-gebruikers aan om over te stappen op de officiële versie van Windows 7 voordat de automatische afsluitcyclus begint.

Volledig nieuwe installatie nodig

Het is niet mogelijk om te upgraden naar een betaalde versie van het besturingssysteem. Gebruikers moeten een backup van hun data maken en een volledig nieuwe installatie uitvoeren, dat is een installatie waarbij de inhoud van de harde schijf wordt gewist waarna het nieuwe systeem wordt geïnstalleerd.

Meer informatie over het afsluiten van de Windows 7 Realese Candidate is te lezen op de supportpagina's van Microsoft.

Bron: Webwereld

0 Reactie(s) op: Microsoft trekt stekker uit Windows 7 RC

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.