Microsoft werkt nauw samen met Nvidia voor Surface 2

Door: chris-koenis | 09 augustus 2013 11:10

Nieuws

Chipfabrikant Nvidia speelt een sleutelrol bij de ontwikkeling van de Surface 2, de opvolger van Microsoft's geflopte Surface RT-tablet. De nieuwe Windows-tablet zal op een Tegra 4-processor draaien en wordt geleverd met Outlook.

Chipfabrikant Nivdia heeft tegenover Cnet bevestigd dat het in nauwe samenwerking met Microsoft werkt aan de opvolger van de Surface RT. Ondanks de dramatische verkoopcijfers en niet geïnteresseerde hardwarpartners gaat Microsoft zelf wel door met zijn Windows-versie op ARM-apparaten.

Tweede generatie

CEO Jen-Hsun Huang van Nvidia, dat vandaag nog tegenvallende Tegra-verkopen bekend maakt, vertelt de technologiewebsite dat zijn bedrijf “hard werkt” aan de tweede generatie Surface waarvan hij hoopt dat deze meer succes heeft dan zijn voorganger. Nvidia leverde ook de processor (Quadcore NVIDIA Tegra 3) voor de eerste Surface RT.

Microsoft verkoopt zijn RT-tablet inmiddels met fikse kortingen. Eind juli is bekend geworden dat het bedrijf 853 miljoen dollar heeft omgezet met zowel de Surface RT als de Surface Pro. Dat terwijl eerder al duidelijk was geworden dat Microsoft 900 miljoen dollar moest afschrijven op geplande verkopen van de Surface RT. Het bedrijf zou nog 6 miljoen onverkochte Surface-tablets in de magazijnen hebben liggen.

'Killer-app Outlook maakt het verschil'

De Nvidia-CEO ziet een oorzaak voor dit ontstane probleem. Volgens hem is het ontbreken van Outlook op de Surface RT een groot probleem. “Het is de killer-app voor Windows”, zegt Huang. “Nu gaan we het leveren met de tweede generatie Surface. We werken er echt hard aan, en hopen dat het een groot succes wordt.”

Tot dusver was altijd onduidelijk of Microsoft zich ging wagen aan een nieuwe Surface. Het lot van de uitgekleedde Windows 8-versie RT hangt nauw samen met dat van de eigen Surface RT, aangezien partnerfabrikanten geen heil zien in het ontwikkelen van ARM-apparaten die nodig zijn voor Windows RT.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Microsoft werkt nauw samen met Nvidia voor Surface 2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.