Microsoft: 'Wii U qua graphics een Xbox 360'

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 04 juli 2012 17:28

Apps & Software

De aankomende Wii U-spelconsole van Nintendo, zal wat betreft de grafische mogelijkheden gelijk zijn aan de Xbox 360. Dat claimt althans Phil Spencer, baas van Microsoft Studios.

Hoewel Spencer zegt interesse te hebben in de mogelijkheden van de tabletachtige Wii U-controller, verwacht hij niet dat de Nintendo-console grafisch sterker wordt dan de Xbox 360. Nintendo zal volgens hem dan ook veel Xbox 360-games gaan overzetten naar de Wii U.

Knoppen omgooien

"Ze maken het hierdoor wel heel makkelijk voor de grote catalogus Xbox 360-games om naar de Wii U te komen", zegt Spencer. "Daarbij hebben ze de knoppen wat omgegooid en een controller gemaakt die zeer vertrouwd voelt voor Xbox 360-gamers. Ik begrijp goed waarom ze die zaken laten samenvallen."

Hoewel de Microsoft-topman dus weinig verschil ziet tussen de Xbox 360 en de Wii U, laat Nintendo-baas Satoru Iwata woensdag in een gesprek met investeerders juist weten dat de Wii U niet ver zal achterlopen op de Xbox 720 en de PlayStation 4. "Het verschil wordt aanzienlijk minder groot dan dat van de Wii ten opzichte van de Xbox 360 en de PlayStation 3", zegt Iwata.

Krachtige hardware

"Andere fabrikanten lanceren misschien krachtigere hardware bij de volgende generatie, volgens ons hoeft dit niet voor een volstrekt andere ervaring te zorgen bij de gamers. Het verschil in grafische kracht zal minder zijn." Iwata belooft dat Nintendo alles uit de Wii U zal persen om gamers op grafisch gebied te kunnen imponeren.

De Wii U zal eind 2012 op de markt komen. Nintendo heeft nog altijd geen exacte releasedatum of prijsniveau bekend gemaakt.

0 Reactie(s) op: Microsoft: 'Wii U qua graphics een Xbox 360'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.