Microsoft: ‘Windows Phone 7.8 verschijnt begin 2013’

© PXimport

Microsoft: ‘Windows Phone 7.8 verschijnt begin 2013’

Geplaatst: 29 november 2012 - 12:09

Aangepast: 16 november 2022 - 09:21

Redactie ID.nl

Windows Phone 7.8, de grote update voor smartphones met Windows Phone 7.5, zal pas begin 2013 worden vrijgegeven. Dat maakt Microsoft donderdag bekend.

Windows Phone 7.8 werd in juni van dit jaar aangekondigd, gelijktijdig met Windows Phone 8. Microsoft claimt dat bezitters van een 7.5-telefoon door deze grote update alsnog enkele functies van Windows Phone 8 beschikbaar krijgen.

Een van de grootste aanpassingen aan het mobiele OS is de manier waarop de gebruiker het startscherm kan personaliseren. Net als in Windows Phone 8 kunnen de zogenoemde ‘live tiles’ in drie verschillende formaten op het scherm worden geplaatst.

Daarnaast komt er een totaal van 20 verschillende themakleuren beschikbaar en worden er enkele aanpassingen aangebracht aan het vergrendelscherm, zo maakt Microsoft donderdag bekend. Met een lancering in 2013 laat deze tussenversie van Windows Phone dus nog even op zich wachten.

Windows Phone 8

Microsoft lanceerde eind oktober het nieuwe Windows Phone 8. HTC is momenteel de enige fabrikant met een dergelijk toestel op de Nederlandse markt. Nokia maakte eerder deze week bekend dat diens nieuwe Lumia’s pas in januari naar Nederland komen. Voor de Ativ S van Samsung is nog helemaal geen releaseperiode gegeven.

[youtube]L569NikOIag[/youtube]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten