Microsoft: 'Windows Phone 8 zal snel groeien'

Door: Elmar Rekers Elmar | 05 november 2012 15:11

Apps & Software

Windows Phone 8 zal op korte termijn marktaandeel gaan winnen. Dat claimt Microsoft CEO Steve Ballmer tijdens een Windows 8-presentatie in Israël. Na de lancering van Windows Phone 7 en 7.5 deed de topman soortgelijke uitspraken.

"We zijn nu nog relatief klein, maar ik verwacht dat het aantal verkochte Windows Phones snel zal oplopen", zegt Ballmer maandag. Volgens de CEO werkt Microsoft nauw samen met Nokia, HTC en Samsung om met een breed aanbod aan smartphones met Windows Phone 8 te kunnen komen.

Derde speler

"We hebben nu de mogelijkheid om uit te groeien tot een sterke derde speler op de smartphonemarkt", aldus Ballmer, verwijzend naar Apples iPhone en Android van Google. Om dit te bereiken zal Microsoft de komende maanden een agressieve marketingcampagne gaan voeren rond Windows 8, Windows Surface en Windows Phone 8.

Microsoft lanceerde Windows Phone 8 eind oktober officieel, en de eerste smartphones met het mobiele besturingssysteem zijn inmiddels beschikbaar. Het nieuwe OS is volledig opnieuw opgebouwd en beschikt over dezelfde kernel als Windows 8. Hierdoor zouden softwareontwikkelaars eenvoudiger apps kunnen lanceren op beide platformen.