Microsoft: 'Xbox 360 heeft marktaandeel van 47 procent'

© PXimport

Microsoft: 'Xbox 360 heeft marktaandeel van 47 procent'

Geplaatst: 30 mei 2012 - 07:43

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Elmar Rekers

Microsoft claimt dat de Xbox 360 een aandeel van 47 procent heeft op de markt voor spelcomputer. Sinds de lancering in 2005 zijn er wereldwijd in totaal 67 miljoen stuks van deze console over de toonbank gegaan.

"Met een aandeel van 47 procent op de markt voor de huidige generatie consoles, zetten we vooral grote stappen door het succes van Kinect en de golf aan nieuwe entertainmentopties die we aanbieden via Xbox Live", verklaart Yusuf Nedhi van Microsofts Interactive Entertainment Division.

"De verkopen van onze Xbox 360 waren in jaar vijf hoger dan in jaar vier, in jaar zes hoger dan in jaar vijf en in jaar zeven weer hoger dan in jaar zes." Nedhi laat daarnaast weten dat er ruim negentien miljoen Kinect-sensors zijn verkocht en dat Xbox Live inmiddels veertig miljoen leden telt.

Geen Xbox 720

Hoewel de Xbox 360 al zeven jaar op de markt is, liet Microsoft onlangs weten dat er tijdens de E3-beurs geen opvolger zal worden aangekondigd. "We zullen wel veel nieuwe games onthullen, en uiteraard hebben we ook weer enkele verrassingen in petto', aldus Nedhi over de grote gamebeurs die op 5 juni van start gaat in Los Angeles.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten