Microsoft zet Hotmail-gebruikers over naar Outlook.com

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 19 februari 2013 09:01

Apps & Software

Microsoft stuurt vanaf dinsdag alle Hotmail-gebruikers door naar het nieuwe Outlook.com. Volgens de softwaregigant betekent dit de officiële lancering van hun nieuwe maildienst. Gebruikers kunnen inloggen met hun bestaande Hotmail-gegevens, of een nieuw Outlook-account aanmaken.

Outlook.com werd afgelopen zomer geïntroduceerd en verkeerde sindsdien in een preview-fase. De maildienst is van hetzelfde Windows 8-uiterlijk voorzien als onder meer Skype en SkyDrive. Outlook zal verspreid over de dag worden uitgerold, dus niet alle gebruikers zullen direct worden doorgeleid naar de nieuwe mailomgeving.

Hotmail

Microsoft laat via een persbericht weten dat inmiddels 60 miljoen van de 300 miljoen Hotmail-gebruikers actief gebruikmaken van Outlook.com. Gebruikers kunnen desgewenst nog tot de zomer van 2013 bij het oude Hotmail terecht. Daarna zal Microsoft enkel nog Outlook.com aanbieden.

Naast het nieuwe uiterlijk biedt Outlook.com ook nieuwe functies. Zo werkt de dienst nauw samen met SkyDrive, Xbox, Windows Phone en Windows 8. Ook is er een integratie van Facebook, Twitter, LinkedIn en Skype. Ook biedt Microsoft de optie om Outlook als voorportaal in te zetten wanneer men tevens een Gmail of Yahoo Mail-account heeft.

0 Reactie(s) op: Microsoft zet Hotmail-gebruikers over naar Outlook.com

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.