Milieubewust afdrukken via PrintFriendly

Door: Evi Maquoi | 08 augustus 2011 16:56

Apps & Software

Wellicht hebt u ook al heel wat papier en inkt verspild wanneer u artikelen, recepten of andere informatie van het web afdrukt? U kun uiteraard selecties afdrukken of alles wat u nodig hebt kopiëren naar een tekstverwerker, maar via PrintFriendly.com is het allemaal stukken eenvoudiger. Deze online dienst filtert automatisch tekst van advertenties en andere onnuttige papiervulling.

PrintFriendly.com is ontzettend handig. Wanneer u webpagina's wilt afdrukken, surft u simpelweg naar www.printfriendly.com en kopieert u de url in het daarvoor bestemde tekstveld om vervolgens op Print preview te klikken. Wij gebruikten voor onze test een willekeurig artikel. Wanneer we het artikel vanuit de browser zouden printen, hadden we negen vellen papier nodig. Via PrintFriendly.com waren drie vellen voldoende. En het kan nóg beter. Want u kunt de tekstgrootte - die standaard ingesteld staat op medium - aanpassen, handmatig één of meerdere afbeeldingen uit de afdruk halen of automatisch alle plaatjes verwijderen. Daarnaast kunt u in het afdrukvoorbeeld ook stukken tekst selecteren en verwijderen. Het artikel waarvoor we eerst negen vellen nodig hadden, kunnen we nu op twee pagina's printen, zonder verlies aan informatie! Bovendien kunt u het afdrukvoorbeeld ook opslaan als pdf om later af te drukken of door te sturen per e-mail.

Bent u van plan PrintFriendly vaak te gebruiken? Dan is het handig om de toepassing aan uw browser te koppelen waardoor er met één druk op de knop een afdrukvoorbeeld gegenereerd wordt. De browsertool is beschikbaar voor Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome en Safari.

U bepaalt zelf wat er wordt afgedrukt.

0 Reactie(s) op: Milieubewust afdrukken via PrintFriendly

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.