Miljoen downloads Windows 8-bèta op eerste dag

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 02 maart 2012 09:41

Apps & Software

De Windows 8 Consumer Preview die Microsoft woensdag beschikbaar stelde is op de eerste dag één miljoen keer gedownload. Dat maakt Microsoft vrijdag bekend.

"Een dag later, één miljoen downloads voor de Consumer Preview", aldus een bericht van Microsoft's Building Windows Twitter-account. Microsoft presenteerde Windows 8 woensdag tijdens het Mobile World Congress in Barcelona, en middels de bèta-versie kunnen consumenten gratis alvast aan de slag met het besturingssysteem.

Met de introductie van Windows 8 hoopt Microsoft later dit jaar eindelijk een speler van betekenis te worden op de tabletmarkt. Een markt die momenteel gedomineerd wordt door Apples iPad en in mindere mate Android. Vooral het werken met de zogenoemde 'live tiles' zou volgens Microsoft zeer geschikt zijn voor de aanraakgevoelige tablets. Pc- en laptopgebruikers die niet kunnen wennen aan de Metro-interface kunnen overigens voor een meer traditionele weergave van Windows 8 kiezen.

Installeren

De Consumer Preview is beschikbaar in een 32- en 64-bit-uitvoering en ondersteunt Engels, Chinees, Frans, Duits en Japans. De Windows 8 Consumer Preview is te downloaden als installatiewizard of als losstaande ISO-image. Geadviseerd wordt om Windows 8 op een aparte partitie te installeren en een back-up van het systeem te maken, om er zeker van te zijn dat er altijd kan worden teruggevallen op Windows 7.

Om de Consumer Preview te kunnen draaien moet de pc minimaal een 1 GHz-processor bevatten in combinatie met 1 GB intern geheugen voor de 32-bit-uitvoering of 2 GB voor de 64-bit-uitvoering. De 32-bit-versie vereist verder 16 GB opslagruimte, terwijl er voor de 64-bit-uitvoering 20 GB noodzakelijk is. De grafische kaart moet ondersteuning bieden voor DirectX 9.

0 Reactie(s) op: Miljoen downloads Windows 8-bèta op eerste dag

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.