Mini-review: Polaroid Originals OneStep+

Door: Randolf Bouwma | 08 december 2018 13:36

Polaroid Originals OneStep+
Review

De goeie ouwe polaroidcamera is tegenwoordig weer helemaal hip. De modellen van vandaag de dag zijn uiteraard wel van de nodige moderne extra’s voorzien, getuige ook deze Polaroid Originals OneStep+.

Polaroid Originals OneStep+

Prijs € 159,-
Prijs fotopapier € 16,99 (8 foto's)
Website www.polaroid.com/onestep-plus
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Fotokwaliteit
  • Veelzijdige app
  • Minpunten
  • Onhandig formaat
  • Duur fotopapier

Kijk door de zoeker van de Polaroid Originals OneStep+, schiet het plaatje en de foto komt direct uit het toestel gerold. Even een kwartiertje laten liggen tot het beeld ontwikkeld is en je hebt een mooie herinnering vastgelegd voor later. Heel eenvoudig. Maar wie dieper graaft, komt nog een hoop extra mogelijkheden tegen.

Nieuwerwetsch

Zo schakelt u met het schuifje bovenop tussen twee lenzen: de standaard lens en een lens voor portretfotografie met scherptediepte-effect. De OneStep+ is daarnaast via bluetooth aan je smartphone te koppelen, en daar vind je dan ook de meeste opties. Naast een zelfontspanner is hier de ‘double exposure’-functie interessant. Daarmee maak je twee foto’s na elkaar, die daarna in één beeld worden samengevoegd voor een bijzonder effect. Zaken als het diafragma, de sluitertijd en de flitser zijn ook in de app aan te passen. Nadeel is wel dat je niet kunt zien wat het effect hiervan is voordat de foto daadwerkelijk ontwikkeld is.

Dure hobby

Dit probleem is groter dan gedacht. Er passen namelijk maar acht fotovellen in die verkocht worden in setjes van minimaal 17 euro. Dat is wel erg gortig. De lol is dan ook snel van het experimenteren af wanneer je stilstaat bij het feit dat elke ‘mislukte’ foto letterlijk weggegooid geld is. We zijn wel onder de indruk van de geslaagde kiekjes, die bonte kleuren tonen en een fraaie glans afgeven. Maar omdat het zo prijzig is om nieuwe foto’s te maken, raden we deze polaroidcamera toch niet zomaar aan.

0 Reactie(s) op: Mini-review: Polaroid Originals OneStep+

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.