Mini-review: Royole RoWrite Smart Writing Pad

Door: Randolf Bouwma | 06 januari 2019 08:08

Royole RoWrite Smart Writing Pad
Review

Aantekeningen maken we tegenwoordig net zo gemakkelijk op smartphones, tablets en laptops als met pen en papier. Toch is het handschrift nog niet afgeschreven. Het is vaak net iets sneller en daarnaast heeft doelloos krabbelen een bewezen positief effect op je creativiteit. De Royole RoWrite Smart Writing Pad biedt het beste van twee werelden.

Royole RoWrite Smart Writing Pad

Prijs € 129,99
Website www.royole.com/rowrite
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Nederlandse tekstherkenning
  • werkt met eigen vullingen en papier
  • Minpunten
  • Meerwaarde beperkt

De RoWrite Smart Writing Pad van Royole biedt in theorie het beste van beide werelden: een papieren notitieblok dat uw schrijfsels meteen synchroniseert met je mobiel. En dat is met name interessant voor notulisten.

Schrijven en delen

Eerst verbind je het apparaat via bluetooth aan je smartphone of tablet. Dan leg je een vel papier op het drukgevoelige vlak en schrijf je daarop met een speciale pen. Wat je schrijft, zie je terug in de bijbehorende app; je hoeft niet harder te drukken dan normaal. Het leuke daarbij is dat je de lijndikte en kleur kunt aanpassen. Je schrijft met een zwarte balpen, maar in de app ziet je het bijvoorbeeld terug als roodgekleurde tekst. Het resultaat is eventueel te delen als jpg,- png- of pdf-bestand. Of zelfs als filmpje: de ontvanger ziet dan precies hoe de tekst of tekening tot stand is gekomen.

Altijd leesbaar

De gadget bewijst zijn nut vooral bij de converteerfunctie. Rommelige aantekeningen vol kraaienpoten worden dan omgezet in nette, getypte teksten. Nederlands wordt daarbij ook ondersteund en de herkenningsfunctie werkt heel behoorlijk. Verder zijn er van verborgen kosten geen sprake. Is de inkt in de pen op, dan kun je deze vervangen door elke standaard penvulling. Papier dat er precies in past wordt door Royole verkocht voor een vrij gortige prijs van 15 euro per 10 velletjes, maar je kunt ook gewoon eigen papier gebruiken.

0 Reactie(s) op: Mini-review: Royole RoWrite Smart Writing Pad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.