Minitool Partition Wizzard Home Edition 5.2

Door: frank-de-graaf | 25 maart 2011 12:19

Apps & Software

Sinds Vista hebt u de beschikking over een partitiemanager binnen Windows, maar aan dit ingebouwde programma zitten behoorlijk wat haken en ogen. Verschillende bedrijven hebben daarom alternatieven ontwikkeld, waarbij Partition Manager van Easeus een van de bekendste is. Een andere manager, die zowel met de 32-bit- als de 64-bitversie van Windows overweg kan, is Partition Wizzard Home Edition van Minitool.

Met deze gratis partitiemanager kunt u bestaande partities op harde schijven opnieuw indelen, vergroten en verkleinen, kopiëren of verwijderen. Naast deze handelingen is het ook mogelijk om een schijf op laag niveau te inspecteren op de aanwezigheid van fouten. Na deze controle hebt u inzicht in de staat van de schijf. Het programma stelt u zelfs in staat om een schijf dusdanig te wissen, dat het niet meer mogelijk is om databestanden terug te halen. Dat kan normaal gesproken wel met dataherstelsoftware zoals GetDataBack. Voordat u wijzigingen doorvoert, is het aan te raden om voor een back-up te zorgen. Schijfoperaties zijn niet zonder risico en de kans op verlies van data is altijd aanwezig. De gratis versie van Home Edition voorziet waarschijnlijk in al uw behoeften, omdat zelfs zaken als Raid worden ondersteund. Wie behoefte heeft aan opties zoals het samenvoegen van partities of het wijzigen van de clustergrootte, is aangewezen op de Professional Edition van Partition Wizzard, waar een prijskaartje van 29 dollar aan hangt.

MiniTool Partition Wizzard Home Edition is een krachtig programma voor schijfbeheer.

Minitool Partition Wizzard Home Edition 5.2

Freeware

Taal Engels

Download 7,9 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Minitool Partition Wizzard Home Edition 5.2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.