Misfit Ray - Activity tracker vermomd als sieraad

Door: Joris Peterse | 13 september 2016 14:06

Overige elektronica

De Misfit Ray is een armbandje dat je sportieve activiteiten bijhoudt. Nu is dat niet zo uniek. Maar de wearable valt wel op omdat hij meer oogt als armband dan activiteitstracker.

Misfit Ray

Prijs
€ 94,27 (plastic bandje), € 113,13 (leren bandje)
Kleuren
Zwart, roze, blauw, groen, zilver, goud
Besturingssysteem
Android, iOS
Batterij
393 knoopcel (3x)
Connectiviteit
Bluetooth
Grootte
1,2 x 3,8 cm
Gewicht
8 gram
Website
www.misfit.com
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Ontwerp
  • Batterijduur
  • Overzichtelijke app
  • Ook geschikt voor zwemmers
  • Minpunten
  • Bandsluiting
  • Synchronisatie duurt erg lang

De Misfit Ray heeft geen hartslagmeter en hoeft dus niet constant in contact te staan met je huid. Dat betekent dat de ontwerpers de wearable zo hebben kunnen ontwerpen, dat hij niet perse om je pols gedragen hoeft te worden. Hij kan ook minder zichtbaar om je enkel of als halsketting gedragen worden, of aan je kleding bevestigd worden. Lees ook: Wearables, wat zijn dat precies?

De Ray komt in meerdere kleuren en heeft twee verschillende bandjes: een leren en een plastic. De bandjes worden bevestigd aan een cilindervormig middenstuk, waarin de elektronica verwerkt zit. Ik kreeg de variant met het plastic bandje te testen. Helaas oogt en voelt het plastic bandje behoorlijk goedkoop en is de sluiting via een drukknopje niet ideaal, wanneer deze losschiet ben je je Ray kwijt.

De Misfit Ray en z'n verpakking.

Cilinder

In het cilindervormige deel zit dus de elektronica. Een subtiel led-lampje kan in verschillende kleuren knipperen om je te laten weten dat er een melding is op je gekoppelde smartphone, ook is er een trilmotortje aanwezig dat je bijvoorbeeld laat weten dat je te lang stil hebt gezeten of wanneer er een oproep is op je smartphone.

Wanneer je het bandje van het cilindertje losdraait kun je een drietal platte batterijtjes plaatsen (393 knoopcell). Dat is vrij bijzonder. De meeste wearables draaien op een oplaadbaar accuutje, met vaak een onhandige oplader. De Misfit Ray dus niet. Volgens Misfit doe je een half jaar met de batterijtjes. Maar dit hebben we in onze testperiode natuurlijk niet kunnen verifiëren. Maar erg prettig is het wel om je niet om de paar dagen zorgen te hoeven maken over de accu.

De armband ziet er een stuk beter uit dan bijvoorbeeld de Fitbit Charge.

Activiteit

Genoeg over de uiterlijke eigenschappen. Het is immers de functionaliteit wat écht telt. De Misfit Ray kan activiteiten meten, zoals je stappen, fietstochten en zelfs zwemmen. De gegevens zijn inzichtelijk in de app. De meeste activiteitstrackers, zoals FitBit of Samsung wegen zwaar aan een stappendoel van 10.000. Bij Misfit verdien je punten. Door actief bezig te zijn en genoeg te bewegen verdien je deze. De doelstelling is om 1.000 punten per dag te verdienen. De punten worden uitgedeeld op basis van verbrande calorieën, duur van de activiteit en type activiteit.

Ook is de Misfit Ray in staat een slaapanalyse te doen. Deze verschijnt ook in de app, in een soort dagelijkse tijdlijn naast je activiteiten. Er is te zien hoe vaak (en hoe lang) je wakker bent geweest, licht hebt geslapen of in diepe slaap was. De slaapmetingen en activiteitsherkenning gebeurt automatisch. Wanneer je de app start worden de gegevens automatisch gesynchroniseerd en weergegeven. Dit proces duurt alleen vreselijk lang. Waar je vroeger een kop koffie kon zetten nadat je de aan-knop van je pc had ingedrukt, kun je anno 2016 een eiwitshake maken en drinken wanneer je de app en armbandje synct.

De app is verder mooi vormgegeven en overzichtelijk. Bovendien kun je er instellen dat het armbandje moet trillen bij meldingen van zelf-bepaalde apps of ’s ochtends als wekker. Eventueel koppel je de gegevens ook aan IFTTT, Google Fit, Apple Healthkit of andere sport-apps. Als je de app Misfit Link koppelt, kun je je wearable nog meer handige functies geven. Bijvoorbeeld om je muziek te bedienen, selfie te maken of een clicker voor je presentatie.

Geen zorgen meer over het opladen!

Conclusie

Ben je fanatiek sporter en wil je je activiteiten nauwkeurig bijhouden met GPS en hartslagmeting? Kijk dan verder. De Misfit Ray is een simpele activiteitstracker, vermomd als sieraad. Groot voordeel is dat je je geen zorgen hoeft te maken over opladen en dat de gegevens ook gedeeld worden met andere sport-apps. Vooral als je voornemens bent wat gezonder te leven is de Misfit Ray een handig hulpmiddeltje.

0 Reactie(s) op: Misfit Ray - Activity tracker vermomd als sieraad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.