MixTrax 1.1.1

Door: Dirk Schoofs | 16 maart 2012 11:08

Apps & Software

Wilt u écht de held zijn op uw feest, dan laat u niet alleen een uitgekiende afspeellijst door de luidsprekers komen, maar zorgt u ook dat alles vakkundig worden gemixt. Elektronicaproducent Pioneer trakteert op een tool die de edele mixkunst tot in de perfectie beheerst. Zelfs al hebt u totaal geen gevoel voor beat en ritme, dan nog maakt u met MixTrax gegarandeerd indruk op de fuifgangers.

MixTrax is niet de zoveelste donkere, aantrekkelijke media­speler. Uiteraard kunt u hele mappen en muziekcollecties aan deze tool toewijzen, en kan het programma uw iTunes-bibliotheek en afspeellijsten overnemen. Toch moet deze mixer het vooral hebben van zijn ingebouwde slimmigheid om muziek naadloos in elkaar te laten overvloeien.

Eerst analyseren

MixTrax analyseert eerst alle nummers. Dat kost tijd maar het loont wel de moeite, en het proces is gelukkig slechts eenmalig. Door het analyseren herkent de software het genre, het tempo, de beatposities, chorus en zelfs de pauzes. Vanaf dan slaagt MixTrax erin om verwante songs aan elkaar te rijgen tot een non-stop mix, zonder dat u er als deejay nog een vinger naar hoeft uit te steken. Zelfs wanneer u de afspeelknop een eindje vooruit sleept en loslaat, vangt de software deze ingreep op zodat u de overgang niet eens hoort, tenzij het om een gezongen nummer gaat.

NonStopMix of Unmix

Zoals gezegd importeert MixTrax de afspeellijsten van iTunes. Daarnaast creëert het zelf ook nieuwe stijllijsten. De magische knop in dit programma is NonStopMix waarmee MixTrax zich van zijn beste kant laat horen. U kunt uw afspeellijsten ook niet-gemixt afspelen, daarvoor dient de functie Unmix. In het Mix Style-menu bepaalt u hoe intens de mix moet klinken: Standard, Simple of Active waarbij u telkens de tijdsduur van de nummers en het effect kunt regelen.

Aan de linkerzijde toont MixTrax de verschillende stijlen.

Afspeellijsten op basis van gelijkenis

Het is zelfs mogelijk om MixTrax automatisch lijsten te laten samenstellen. Selecteer en rechtsklik op een nummer dat als basis moet klinken voor de nieuwe afspeellijst, en kies de opdracht Een afspeellijst met gelijksoortige songs aanmaken. Hierna voert u een naam in voor deze slimme afspeellijst en drukt u op Enter. MixTrax is een gebruiksvriendelijk programma en wanneer u toch ergens niet uitkomt, is er nog de uitgebreide Nederlandstalige handleiding.

Via het rechtermuisknopmenu laat u een afspeellijst maken op basis van gelijkenis.

Mixtrax 1.1.1

Freeware

Taal Nederlands

Download 20,4 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Oordeel 8/10

Pluspunten

Uitstekende mixer

Automatische afspeellijsten

Minpunten

Muziekbestanden niet overzetbaar naar iPod

Geen covers via internet

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: MixTrax 1.1.1

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.