Miyamoto: 'Vita heeft games nodig om te slagen'

Door: Elmar Rekers Elmar | 07 mei 2012 13:05

Apps & Software

Nintendo's game designer Shigeru Miyamoto meent dat de PS Vita alleen een succes kan worden als er snel meer games voor verschijnen. Dat zegt de geestelijk vader van Mario en Zelda in een interview met tijdschrift Edge.

Hoewel Miyamoto onder de indruk is van de technische mogelijkheden van Sony's nieuwe handheld, schiet deze op het gebied van software nog enigszins te kort. "De Vita is een high-end apparaat waarmee je veel verschillende dingen kunt doen. Het zou echter een sterker product zijn wanneer de combinatie tussen software en hardware beter was."

Dezelfde fout

Miyamoto meent uit ervaring te spreken aangezien Nintendo vorig jaar dezelfde fout maakte bij de lancering van de 3DS. "Toen hadden wij nog geen games als Super Mario 3D Land, Mario Kart 7 of Kid Icarus: Uprising. We wilden deze allemaal klaar hebben voor de lancering, maar dat is ons niet gelukt."

De PS Vita kende vooral in thuisland Japan een goede start, maar Sony zag de verkoopcijfers al na enkele dagen sterk teruglopen. Zelfs de oude PSP verkoopt in Japan de laatste maanden beter dan de Vita. Miyamoto verwacht dat Sony hier verandering in kan brengen door meer PS Vita-games in de winkelschappen te leggen.