Moo0 Anti-Recovery 1.03

Door: Robbin Ooijevaar | 07 februari 2011 15:43

Apps & Software

Als u een bestand of map verwijdert, worden de gegevens niet écht gewist. Windows markeert de ruimte als zijnde ‘beschikbaar’, maar laat bestandsresten staan. Met speciale software kunnen gegevens daardoor alsnog worden teruggehaald. Voor wie gevoelige data echt wil vernietigen, is er Moo0 Anti-Recovery.

Dit programma neemt ‘lege’ schijfruimte grondig onder handen en gaat op vijf manieren aan de slag met bestandsresten. Daarbij maakt Moo0 Anti-Recovery eerst uw prullenbak leeg, waarna het het programma de ‘lege’ ruimte saneert. De werking is eenvoudig. Geef boven in beeld de schijfletter aan die u wilt ontdoen van bestandsresten. Dit kan de C-schijf zijn, maar ook een usb-stick of een ander type geheugenkaart. Geef aan welke sporen u wilt verwijderen (standaard staan alle opties geactiveerd). Klik op Erase Recovarable Data Now! om Moo0 Anti-Recovery aan het werk te zetten. ­De tijd die Moo0 Anti-Recovery nodig heeft om de klus te klaren is afhankelijk van de omvang van de op te schonen schijfruimte. Voor de goede orde: Moo0 Anti-Recovery pakt alleen de ‘lege’ schijfruimte aan, uw computerbestanden blijven dus onaangeroerd. Tijdens de installatie van Moo0 Anti-Recovery wordt overigens gepoogd om extra software te installeren (Autocomplete Pro). Als u hier net als wij niet van gediend bent, kunt u de bijbehorende optie uitschakelen.

Moo0 Anti-Recovery vernietigt bestandsresten die op ‘lege’ schijfruimte zijn achtergebleven.

Moo0 Anti-Recovery 1.03

Freeware

Taal Engels

Download 3,1 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen onbekend

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Moo0 Anti-Recovery 1.03

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.