1More oordopjes: draadloos, niet probleemloos

© PXimport

1More oordopjes: draadloos, niet probleemloos

Geplaatst: 22 mei 2019 - 06:10

Aangepast: 24 november 2022 - 13:38

Rens Blom

Ben je op zoek naar draadloze oordopjes maar vind je de Apple AirPods niet fijn of te duur? Misschien dat de nieuwste 1More oordopjes iets voor jou zijn. In deze review bespreken we de 90 euro kostende bluetooth oortjes.

Grote kans dat je nog nooit van 1More gehoord hebt. Wij kennen het merk ook pas sinds kort. 1More is een Chinese fabrikant van audioapparatuur en valt op met zijn scherpe prijs-kwaliteitsverhouding. In april testten we een over-ear koptelefoon, nu is het de beurt aan de nieuwe Stylish True Wireless (E1026BT-I). Let op de ‘I’ op het einde, want die geeft aan dat je het nieuwste model hebt. De oudere versie, zonder ‘I’ dus, lijkt er veel op maar heeft een ronduit slechte accuduur.

1More oordopjes

Dit zijn volledig draadloze oordopjes die je opbergt in een klein doosje. Het doosje heeft een ingebouwde accu en laadt de oordopjes automatisch op als je ze niet gebruikt. De oortjes ondersteunen de spraakassistenten Apple Siri en Google Assistent, werken met bluetooth 5.0 en gaan volgens 1More tot 6,5 uur mee voordat ze in het oplaaddoosje moeten. Wat kost dat? 90 euro, en dan hoef je ze niet uit China te importen. De oortjes zijn namelijk te koop bij Belsimpel. Zijn deze 1More oordopjes een goed(koper) alternatief voor bijvoorbeeld de AirPods of kan je deze gadget uit China beter aan je voorbij laten gaan?

 

© PXimport

Aan het verkooppakket ligt het in ieder geval niet. De oordopjes komen in een luxe verpakking met naast het opbergdoosje ook een apart opbergzakje, micro-usb-kabel en verschillende soorten oortips voor een passende vorm. Het oplaaddoosje laat eveneens een goede indruk achter. Hij heeft het formaat en gewicht van een ei en is gemaakt van hard kunststof. De matte afwerking maakt het materiaal ongevoelig voor vingerafdrukken. Op de voorkant van het doosje zit een drukknop. Eén keer drukken en de deksel klapt open, waardoor de oordopjes tevoorschijn komen. Het doosje sluit met een duidelijke klik. Op de achterkant is een micro-usb-poort geplaatst om de accu van het doosje op te laden.

Oordopjes hebben slechte knoppen

De oordopjes zelf zijn compact en wegen slechts zes gram (per stuk). Ze zijn van kunststof, hebben geen opvallende ontwerpkenmerken en gebruiken per oortje één fysiek knopje voor de bediening. En dat is een nadeel, want de knopjes zitten bijna tegen je oren aan en zijn erg bovendien erg klein. Het is daarom lastig om ze in één keer op de tast te vinden. Het indrukken vergt ook wat kracht. Niet erg gebruiksvriendelijk dus. De AirPods zijn met de aanraakgevoelige schelpen veel eenvoudiger te bedienen.

De 1More oordopjes zijn eenvoudig in en uit te doen en zitten dankzij de schuine pasvorm en rubberen haakje stevig in je oren. Ze vallen niet uit tijdens het rennen, fietsen of wanneer je je hoofd schuin houdt. Omdat de oortjes zweetbestendig zijn, kan je prima inhouden tijdens het sporten. Mocht het regenen dan kan je beter je capuchon opdoen of de oordopjes in het doosje opbergen. Ze zijn namelijk niet waterdicht.

Handig is dat je een oordopje los kunt gebruiken en de ander in de oplaadcase kan laten zitten. Zo kun je bijvoorbeeld muziek luisteren op de fiets en met het andere oor op het verkeer letten. En als je een oordopje kwijtraakt, kan je de andere nog steeds gebruiken. Niet uniek in de wereld van draadloze oordopjes, maar wel praktisch.

Afhankelijk van het besturingssysteem van je smartphone start je de Google Assistent of Apple’s Siri door tweemaal op de knop van het linker oordopje te klikken. Vervolgens stel je een vraag of geef je een commando. Handig, want je smartphone kan in je broekzak blijven. Jammer is wel dat het starten van de spraakassistent alleen werkt als je geen muziek of video luistert/bekijkt. Als dit wel het geval is, moet je een meer ingewikkelde knoppencombinatie gebruiken.

 

© PXimport

Bellen is niet ideaal

Word je gebeld terwijl je de oordopjes in hebt? Geen paniek: druk eenmaal op de knop van het linkeroortje om de oproep aan te nemen. Houd de knop ingedrukt om het gesprek te weigeren. Ook dit werkt prima. De microfoons van de 1More-oordopjes zijn goed genoeg om te bellen in een rustige ruimte. Als je je in een drukke omgeving of buiten bevindt, is het lastig om een gesprek te voeren. Op de fiets is bellen helemaal onmogelijk. De microfoons vangen namelijk veel omgevingsgeluid op. De geluidskwaliteit tijdens het bellen is ondergemiddeld. Personen met wie ik bel, klinken zwaarder en minder levendig dan dat ze in het echt praten. Dit hoorde ik soms ook van mijn gesprekspartner. Duurdere oordopjes doen dit beduidend beter.

Met het juiste formaat tips (dit verschilt uiteraard per persoon) sluiten de oortjes je goed af voor omgevingsgeluiden. Dit heeft als voordeel dat je het volume niet zo hard hoeft te zetten. Als je je omgeving wel deels wilt horen, kan je het beste één oortje indoen.

 

© PXimport

Geluidskwaliteit

Van draadloze oordopjes die minder dan honderd euro kosten, kan je geen baanbrekend geluid verwachten. In deze prijsklasse verwachten ‘gewoon goed’ geluid voor tijdens het fietsen, sporten of wanneer je met het openbaar vervoer reist. En precies dat doen de 1More oordopjes. Alle soorten muziek klinken prima, maar de bas overheerst. Dat draagt bij sommige nummers bij aan de sfeer, terwijl het bij andere nummers juist storend is. Dat laatste geldt bijvoorbeeld wanneer je muziek met hoge tonen luistert.

De 1More oordopjes ondersteunen bluetooth 5.0 en zijn geschikt voor de AAC- en aptX-standaarden. Dit resulteert in audio met minimale lag (vertraging). De betere aptX HD-standaard wordt niet ondersteund. Duurdere draadloze oordopjes en hoofdtelefoons kunnen hier wel mee overweg, net als smartphones als de Xiaomi Mi 9 en Huawei P30 Pro.

Verbindingsproblemen

De bluetooth-verbinding met mijn smartphone, een Huawei P30 Pro, is over het algemeen goed. Soms valt het signaal één tot een paar seconden weg, ook als mijn toestel in mijn broekzak zit of op tafel ligt. Op papier reikt de bluetooth-verbinding stabiel tot tien meter, maar dit gebeurt dus niet altijd. Ik lees in andere (internationale) reviews dat er meer mensen zijn die soms tot regelmatig verbindingsproblemen ervaren.

 

© PXimport

Een ander pijnpunt is dat de oordopjes niet altijd automatisch verbinding maken met mijn smartphone. Volgens 1More wordt de verbinding gelegd als je de oortjes uit het doosje haalt en ze in je oren stopt. Bij mij gebeurt het meerdere keren per week dat slechts één oortje verbindt. Ik moet de oordopjes dan terug stoppen in het doosje en het nog eens proberen. Soms werkt het dan wel, maar het is meermaals voorgekomen dat ik ze na twee niet-succesvolle pogingen maar handmatig koppelde met mijn toestel. Vervelend, want je wilt gewoon meteen luisteren.

Accuduur en oplaaddoosje

De accuduur van de 1More oordopjes is in lijn met andere oortjes in dit prijssegment. Met het volume van mijn smartphone op ongeveer de helft tot zeventig procent, gingen de oordopjes tussen de 4,5 en 5,5 uur mee. Genoeg voor een langere trein- of autoreis, maar niet voldoende om ze een werkdag in te houden. De fabrikant adverteert met een accuduur van 6,5 uur, maar dat haal je vermoedelijk alleen met een erg laag volume.

Wanneer de oordopjes leeg zijn of je ze niet nodig hebt, stop je ze terug in het doosje. De ingebouwde accu laadt de oordopjes zo’n twee tot drie keer volledig op via de magnetische connectoren. Een oplaadbeurt duurt iets meer dan een uur. De accu van het doosje opladen neemt ongeveer even lang in beslag en gaat zoals eerder gezegd via de meegeleverde micro-usb-kabel.

Conclusie: 1More oordopjes kopen?

Met de 1More Stylish True Wireless-I haal je draadloze oordopjes met een goede accuduur, fijn oplaaddoosje en schappelijke prijs (89 euro) in huis. De geluidskwaliteit is prima, maar met een flinke bas. De verbindingsproblemen, matige microfoons en niet zo gebruiksvriendelijke knoppen zijn flinke nadelen en kunnen reden zijn om verder te zoeken. De 1More-oortjes zijn prima, maar de vergelijkbaar geprijsde en eveneens onbekende Funcl-oordopjes bevielen me bijvoorbeeld ook goed. Voor 150 euro haal je de betere Samsung Galaxy Buds in huis, en Apple-gebruikers zijn het beste uit met de AirPods 2019 (180 euro).

6,5

Ons oordeel

1More Stylish True Wireless-I

Pluspunten

Compact en pasvorm

Prima accuduur, inclusief oplaaddoosje

Geschikt voor Google Assistent en Siri

Minpunten

Onhandige knoppen

Verbindingsproblemen

Overheersende bas

Niet ideaal om mee te bellen

Conclusie

**Prijs** €89,- **Kleuren** Zwart **OS** Android, iOS **Verbinding** Bluetooth 5.0 **Gewicht** 6 gram (per oordopje) **Accu** 55 mAh **Oplaaddoosje** **Accu** 410 mAh **Aansluiting** micro-usb **Website** [www.usa.1more.com](https://usa.1more.com/products/1more-stylish-true-wireless-in-ear-headphones)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000