Motorola kiest Bing voor Android-telefoons

Door: ernst-jan-hamel | 11 maart 2010 14:43

Nieuws

Google krijgt op het eigen smartphoneplatform concurrentie van Microsoft. Motorola gaat zijn Android-telefoons uitrusten met Bing.

Motorola en Microsoft hebben een deal getekend waardoor Android-telefoons verkocht worden met een Bing-bookmark in de mobiele browser, en een zoekwidget die gebruikmaakt van Bing. Ook Bing Maps krijgt een plekje op Android.

De partijen spreken van een "wereldwijde alliantie", maar de deal geldt in eerste instantie voor China. De eerste Android-telefoons met Bing zullen daar al over een aantal weken verkocht worden. Al verkochte toestellen worden automatisch (over the air) geüpdatet.

Motorola vreest Google-backlash

Analisten zeggen tegen financieel persbureau Dow Jones dat Motorola vreest voor de repercussies van Google's conflict met China. Door in zee te gaan met Bing biedt Motorola Chinezen een zoekalternatief. Om die reden werd eerder al Baidu beschikbaar gemaakt voor Chinese Motorola-klanten.

Sinds december 2009 verkoopt Motorola in China de MT710 Zhiling, een voor China aangepaste versie van de Droid. In tegenstelling tot zijn Amerikaanse tegenhanger heeft de MT710 geen uitschuifbaar toetsenbord.

Google filtert nog

Google-ceo Eric Schmidt zei woensdag op een conferentie in Abu Dhabi dat zijn bedrijf "actieve onderhandelingen" voert met de Chinese overheid. Hij verwacht dat er "snel iets gebeurt". Momenteel filtert Google.cn de resultaten nog steeds, terwijl eerder werd gedreigd daarmee op te houden na een serie cyberaanvallen afkomstig uit China.

Bron: Webwereld

0 Reactie(s) op: Motorola kiest Bing voor Android-telefoons

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.