Motorola schrapt personeel en kiest voor duurdere mobieltjes

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 13 augustus 2012 11:18

Apps & Software

Motorola zal minder smartphones ontwikkelen en gaat zich toeleggen op het fabriceren van 'duurdere' toestellen. Het bedrijf, dat onlangs door Google werd overgenomen, zal twintig procent van het personeelsbestand ontslaan.

Naast partijen als HTC, Nokia en RIM, kampt ook Motorola al enkele kwartalen met tegenvallende resultaten. Om de lopende kosten te drukken, zullen er in de toekomst minder verschillende telefoons van Motorola verschijnen en wordt een vijfde van het personeel ontslagen.

"Hoewel Motorola verwacht dat deze strategie nieuwe mogelijkheden gaat creëren, en het de mobiele tak weer winstgevend zal maken, is het begrijpelijk dat deze veranderingen hard aankomen bij de medewerkers", aldus Motorola tegenover website All Things D.

Duurdere smartphones

Nadat Motorola in mei werd overgenomen door Google, werd er direct een nieuwe CEO aangesteld. Volgens The New York Times zal het bedrijf zich gaan richten op het maken van 'duurdere smartphones', om zich zo te kunnen onderscheiden en weer een relevante speler op de smartphonemarkt te worden.

Volgens All Things D sluit Motorola dertig van de 94 kantoren wereldwijd. De vernieuwde strategie lijkt enigszins op die van HTC. De Taiwanese fabrikant besloot begin 2012 eveneens minder smartphones te gaan ontwikkelen, een strategie die werd afgetrapt met de introductie van de One-serie.

0 Reactie(s) op: Motorola schrapt personeel en kiest voor duurdere mobieltjes

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.