Movie Label 2011

Door: Evi Maquoi | 11 augustus 2010 09:40

Apps & Software

Weet u nog precies welke films u bezit? Moet u die ene klassieker tussen al uw dvd’s of videocassettes zoeken? En aan wie had u die ene thriller uitgeleend? Als u veel films bezit is het hoog tijd voor filmcollectiesoftware. Movie Label 2011, bijvoorbeeld.

Films aan uw database toevoegen is met Movie Label 2011 erg eenvoudig. Het kan zelfs op verschillende manieren: via barcode, door middel van een scan van de cover of via manuele invoer. Waarschijnlijk zult u meestal gebruik maken van de titelfunctie. Door de titel van de film in te voeren, krijgt u onmiddellijk een overzicht van films die in aanmerking komen. Let wel: het volstaat niet om slechts een deel van de titel in te voeren. Indien u graag de dvd van bijvoorbeeld My Best Friends Wedding wilt toevoegen aan uw collectie kunt u niet enkel ‘wedding’ in het zoekvenster invoeren. Typfouten worden echter wel toegelaten. Indien u ‘Apolcalips Now’ invoert zal het programma u wel Apocalypse Now voorstellen.

Nadat u alle titels hebt ingevoerd kunt u Movie Label 2011 in de gigantische database laten grasduinen naar filminfo. In tegenstelling tot wat bij veel andere filmcollectiesoftware het geval is, is het downloaden van filminformatie met Movie Label 2011 niet storend. Terwijl u wacht krijgt u namelijk interessante filmweetjes te zien over de toegevoegde titels. U kunt uw verzameling op verschillende manieren weergeven, bijvoorbeeld als lijst of als virtuele dvd-kast.

Een film toevoegen aan uw collectie is een kwestie van seconden.

Beheren en waarderen

Zodra u films aan uw collectie hebt toegevoegd kunt u er talloze dingen mee doen. Zo kunt u extra informatie invoeren, zoals de datum waarop u de film aangekocht of gezien hebt, de prijs, de status, uw persoonlijke waardering, enzovoort. Een verlanglijstje maken hoort eveneens tot de mogelijkheden. En wie vaak dvd’s uitleent kan maar beter de uitleenfunctie gebruiken, op die manier raakt u geen films meer kwijt.

Wie een erg grote filmcollectie heeft kan gebruikmaken van filters om rapporten te creëren op basis van medium, locatie, studio of releasedatum. Daarnaast houdt het programma ook statistieken bij van uw filmcollectie. Met één druk op de knop krijgt u bijvoorbeeld een grafiek te zien omtrent filmgenre, studio, acteur, taal enzovoorts. Deze rapporten en statistieken kunt u vervolgens afdrukken.

U deelt hier de sterren uit!

Conclusie

Dankzij de Office-achtige interface wekt het programma een vertrouwd gevoel op. De

knoppen staan op de juiste plaats waardoor u louter uw intuïtie moet volgen. Films aan uw collectie toevoegen is een fluitje van een cent. Dankzij de uitgebreide database zult u niet veel films of tv-series tegenkomen waarvan een cover of informatie ontbreekt. Beschikt u over een iPhone of iPad? Dan kunt u uw filmcollectie zelfs exporteren. Een must have voor filmliefhebbers.

Movie Label 2011 Professional

Prijs € 68,06

Taal Nederlands

Medium 12,1 MB download

Proefversie 14 dagen zonder beperkingen

OS Windows 2000/XP/Vista/7

Systeemeisen Pentium IV, 512 MB RAM, 30 MB harde-schijfruimte

Maker Code:Aero Technologies

Oordeel 8/10

Pluspunten

Nederlands

Uitgebreide datebase

Mooie interface

Gebruiksvriendelijk

Ook voor tv-series

Minpunten

Geen datumfunctie bij uitlenen

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Movie Label 2011

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.