MovieSpot 0.89

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 08 juli 2011 15:17

Apps & Software

MovieSpot is gemaakt voor één ding: snel en eenvoudig een film kijken, zonder het systeem zwaar te belasten. Programma's voor het afspelen van videobestanden zijn tegenwoordig veel uitgebreider en veelzijdiger dan vroeger. Soms is dat fijn, maar niet iedereen zit daarop te wachten. Soms wilt u ook gewoon een filmpje kijken, zonder allerlei gedoe met mediakanalen, skins, enzovoort.

Dat MovieSpot op films is gericht is, blijkt (naast de titel) uit het feit dat ondertitels een belangrijke rol spelen. De software laadt automatisch ondertitels, waarbij u eenvoudig kunt schakelen tussen verschillende bestanden (mochten het eerste bestand niet gelijk lopen met de audio). U kunt de ondertitels echter ook vanuit het programma vertragen of versnellen, het lettertype veranderen, enzovoort.

MovieSpot is, zoals de naam doet vermoeden, erg gericht op films, met veel opties voor ondertitels.

De interface is erg minimalistisch en dat is prettig. Een paar grote afspeelknoppen en de overige opties zitten keurig verborgen. Onder deze verborgen opties zitten instellingen voor het afstellen van beeld en geluid, het toevoegen van bladwijzers in de film en meer van dat soort kleinigheden dat het bekijken van een film prettiger maakt. Ook heeft de software de mogelijkheid om automatisch uit te schakelen als de film is afgelopen, en is er een 'boss-key' zodat u met één druk op de knop de speler kunt laten verdwijnen. Het enige minpunt is dat, hoewel de systeembelasting laag is, dit bij het starten van het programma zeker niet geldt, daar bevriest Windows zelfs enige seconden. Daarnaast hadden we een licht programma als dit graag draagbaar gezien.

De interface is lekker eenvoudig, maar onder de motorkap zitten voldoende opties.

MovieSpot 0.89

Freeware

Taal Engels

Download 1,22 MB

OS Windows 9x/ME/NT/2K/XP/Vista/7

Systeemeisen 3,26 MB harde-schijfruimte

Maker Software Set

Oordeel 7/10

Pluspunten

Lekker eenvoudige interface

Veel specifieke film-opties

'Boss-key' voor stiekem film kijken in de baas z'n tijd

Minpunten

Windows bevriest bij het opstarten van de software

Zou nog veel beter zijn als draagbare software

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: MovieSpot 0.89

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.