Mozilla en Samsung slaan handen ineen voor nieuwe browser

Door: Elmar Rekers | 04 april 2013 09:18

Apps & Software

Firefox-maker Mozilla gaat samenwerken met Samsung voor een volledig nieuwe browser-engine. Met deze engine verwacht Mozilla een nieuwe generatie browsers te kunnen bouwen die voor een snellere en veiligere internet-ervaring gaan zorgen.

Met Servo, zoals Mozilla de nieuwe engine noemt, willen de bedrijven zich voorbereiden op de toekomst. “We moeten klaar zijn om optimaal gebruik te kunnen maken van de snellere, multi-core computer architectuur”, verklaart Mozilla op zijn blog.

“Daarom zijn we met Samsung gaan samenwerken voor een geavanceerde technologie in de vorm van de browser-engine Servo.” Samsung lijkt enkel betrokken te zijn bij de ontwikkeling van de engine, waarna Mozilla er eigenhandig browsers op zal bouwen.

Smartphones en tablets

Mozilla zegt vooral de nadruk te leggen op de ontwikkeling van een mobiele browser, voor smartphones en tablets. “Het komt naar Android en ARM-systemen. Het is een spannende stap in de evolutie van deze platformen, en het stelt ons in staat om meer te experimenteren met Servo op mobiele apparaten.”

Nu smartphones over steeds krachtigere processors gaan beschikken, verwacht Mozilla dat de internetactiviteit van gebruikers steeds verder zal verschuiven naar de mobiele apparaten. Welke ervaring Mozilla precies met Servo gaat bieden blijft nog onduidelijk. Er wordt enkel gesproken over een “verbeterde ervaring” en een “veiliger internet”. Wanneer de eerste Servo-browser beschikbaar komt is niet bekend.

0 Reactie(s) op: Mozilla en Samsung slaan handen ineen voor nieuwe browser

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.