Mozilla lanceert Firefox-versie met Bing

Door: tonie-van-ringelestijn | 27 oktober 2011 12:10

Apps & Software

Microsoft en Mozilla hebben samen een speciale versie van de Firefox-browser uitgebracht, met standaard Bing-integratie.

De aangepaste versie is sinds donderdag te downloaden op FirefoxwithBing.com. Via die site is Microsofts zoekmachine Bing ook voor bestaande Firefox-gebruikers toe te voegen als standaard zoekmachine in de browser. De speciale Firefox-editie is een uitbreiding van de samenwerking tussen Mozilla en Microsoft. Bing werd eerder al toegevoegd aan het lijstje met in te stellen zoekmachines. 'Firefox with Bing' is gebaseerd op Firefox 7.01, de meest up-to-date stabiele versies van de Mozilla-browser.

Inkomstenstroom

In de normale Firefox staan homepage en zoekfunctie standaard ingesteld op Google, als gevolg van een lucratief contract met Google dat binnenkort afloopt. De Mozilla Foundation haalde vorig jaar 98 procent van zijn omzet uit deals met zoekmachines, zoals met Yandex in Rusland. De samenwerking met Google zou goed zijn voor zeker 85 procent van de omzet. Mozilla wil volgens Computerworld niet zeggen over de uitgebreide samenwerking met Microsoft rond Bing een verandering in zijn inkomstenstroom tot stand brengt.

Google

Bings marktaandeel ligt ver achter op dat van Google. In de VS haalt Microsofts zoekmachine een aandeel van 15 procent, in Nederland is dat maar enkele procentpunten. Firefox heeft wereldwijd een marktaandeel van ongeveer 22 procent en ziet Google Chrome steeds dichterbij komen.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Mozilla lanceert Firefox-versie met Bing

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.